14 sai sur­man­sa Ita­lias­sa köy­si­ra­ta­vau­nun ry­säh­det­tyä maahan

Putoamisen todennäköiseksi syyksi italialaismediat kertovat köyden pettämisen.

Corriere della Seran tietojen mukaan vaunu oli matkalla järveltä ylös vuorelle ja kyydissä oli 11 ihmistä.
Corriere della Seran tietojen mukaan vaunu oli matkalla järveltä ylös vuorelle ja kyydissä oli 11 ihmistä.
Kuva: CNSAS HANDOUT/EPA

Ainakin 14 ihmistä on kuollut Pohjois-Italiassa köysiratavaunun pudottua maahan, kertovat pelastusviranomaiset useiden medioiden mukaan. Lisäksi lapsi on loukkaantunut vakavasti, kertovat pelastusviranomaiset.

Pelastuslaitoksen edustajan mukaan onnettomuus tapahtui Maggiorejärven rannalla Stresan kunnassa Piemonten alueella.

Italialaismedia Corriere della Seran mukaan paikan päällä on palokunta sekä vuoripelastajia. Ensimmäiset silminnäkijät ovat kertoneet vaunun pudonneen yhdessä radan korkeimmista kohdista lähellä Mottaronne-vuoren huippua, ja joissakin medioissa putoamisen kerrotaan tapahtuneen noin 300 metrin päässä vuoren huipulta. Putoamisen todennäköiseksi syyksi mediat kertovat köyden pettämisen.

Mediatietojen mukaan kaksi lasta on viety lääkintähelikoptereilla Torinoon.

Corriere della Sera kertoo, että kohde on suosittu turistien keskuudessa sekä kesäisin että talvisin. Lehden mukaan rataa oli remontoitu vuonna 2016, jolloin myös köysien kunto tutkittiin perusteellisesti.

Corriere della Seran tietojen mukaan vaunu oli matkalla järveltä ylös vuorelle ja kyydissä oli 11 ihmistä. Vaunun täysi kapasiteetti on 40 ihmistä.

Matka alhaalta ylös kestää parikymmentä minuuttia, ja nousua on yhteensä 1 500 metriä.

Onnettomuuspaikalta otetuissa kuvissa näkyy vaunun kappaleita metsäisellä alueella jyrkällä rinteellä. Pelastustöitä haittaa medioiden mukaan se, että vaunu putosi alueelle, jonne ei kulje tietä. Corriere della Sera kertoo yhden palokunnan autoista kaatuneen matkalla onnettomuuspaikalle, mutta kukaan ei loukkaantunut.

Uhriluku ja loukkaantuneet päivitetty kello 22.39. Korjattu otsikkoa 24.5. klo 6.55.