Joukkoliikenne: Pro­fes­so­ri: Työ­eh­to­so­pi­mus­ta ei tar­vit­se so­vel­taa, jos kul­jet­ta­jat ovat yrit­tä­jän ase­mas­sa

Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Luonto: Kii­min­gis­tä löytyi täysin tun­te­ma­ton sie­ni­la­ji

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Yri­tys­ten tarpeet on vii­mein­kin otet­ta­va Oulussa to­sis­saan, kai­kil­la hal­lin­non ta­soil­la

Oulun seudun kehno menestys tuoreessa kuntarankingissa pakottaa arvioimaan Oulun yrityksille tarjoamien palvelujen tasoa. Kaupungin poliittiset päättäjätkään eivät voi väistää omaa vastuutaan, niin houkuttelevaa kuin se olisikin.

Viimeviikkoinen uutinen kertoi Oulun seudun alamäen jatkuneen Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n laajassa kuntarankingissa. Sijoitus oli 19:s. Eikä sijoitus 20 suurimman kaupunkiseudun joukossakaan ollut mairitteleva: 15.

Tutkimus vertaili seutukuntia, ei kuntia. Oulun kaupungin paino seutukunnassaan on kuitenkin sen verran raskas, että rankingin tulos kertoi ilmeisen pitkälle Oulun tilanteesta.

Mittauksen tulos oli kiistämätön pettymys. Näin on siihenkin nähden, kuinka pitkään Oulussa on puhuttu tarpeesta ottaa yritysten toiveet paremmin huomioon. Oulussa on kyllä komeita onnistumisia suurten yritysten kohdalla, mutta pienten ja keskisuurten yritysten joukossa on laajaa tyytymättömyyttä.

Asiasta puhuttaessa kannattaa muistaa pk-yritysten työllistävä vaikutus. Nuo yritykset työllistävät koko maan mitassa kaksi kolmasosaa kaikesta yksityisen sektorin väestä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.