Mainos

Yri­tyk­sil­le tar­jol­la eri­lai­sia ra­hoi­tus­vaih­to­eh­to­ja – Poh­jois-Poh­jan­maan Yrit­tä­jien koor­di­noi­ma tiimi tuplasi ra­hoit­ta­jien määrän

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien vetämän rahoitustiimin tavoitteena on viedä rahoituksen monikanavaisuuden sanomaa eteenpäin ja tarjota yrityksille erilaisia rahoitusvaihtoehtoja.

Rahoitustiimin kokoonpanoon kuuluu muun muassa pankkeja, Finnvera, joukkorahoitustoimijoita, ELY, pääomasijoittajia sekä omistajanvaihdosasiantuntijoita.
Rahoitustiimin kokoonpanoon kuuluu muun muassa pankkeja, Finnvera, joukkorahoitustoimijoita, ELY, pääomasijoittajia sekä omistajanvaihdosasiantuntijoita.
Kuva: Tiina Talala

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien koordinoiman rahoitustiimin jäsenten määrä on tuplaantunut parin vuoden toiminnan aikana. Mukana on nyt parikymmentä rahoittajaa.

”Rahoitustiimi on omasta mielestäni toiminut toivotulla tavalla. Ihmiset, jotka käyttävät tähän aikaansa, ovat sitoutuneita ja selkeästi haluavat, että saataisiin aikaan yrittäjiä hyödyttäviä toimenpiteitä”, tiimiä perustamassa ollut PPY:n kehityspäällikkö Paula Pihlajamaa kertoo.

Rahoitustiimin kokoonpanoon kuuluu muun muassa pankkeja, Finnvera, joukkorahoitustoimijoita, ELY, pääomasijoittajia sekä omistajanvaihdosasiantuntijoita. Mukaan toivotaan erityisesti Pohjois-Pohjanmaan alueella toimivia rahoittajia.

Muitakin rahoittajia kuin pankki

Vuonna 2017 perustetun rahoitustiimin ydinajatuksena on, että rahoittajat verkostoituvat keskenään, yhdistävät voimansa ja näin ollen voivat tarjota yrityksille erilaisia rahoitusvaihtoehtoja. Pihlajamaan mukaan rahoitus koskee kaikkia yrittäjiä jossakin kohtaa yrityksen elinkaarta.

”Usein sanotaan, että yrittäjien on vaikea saada rahoitusta. Rahoitustiimin ajatuksena on, että saadaan rahoituksen monikanavaisuuden sanomaa eteenpäin. Että on muitakin rahoittajia kuin pankki. Pankki voi yhdessä erilaisten toimijoiden kanssa rahoittaa yritystä”, Pihlajamaa selventää.

Rahoitustiimi kokoontuu kolme, neljä kertaa vuodessa.

”Samalla tuodaan yrittäjien terveiset rahoittajille. Kentältä palautetta tuovat myös kuntien omat yritysneuvojat.”

Kehitystyötä kentän palautteen perusteella

Pihlajamaan mukaan tiimi voi itse vaikuttaa, millaisia asioita tapaamisissa käsitellään. Aihesisällöt vaihtelevat viestinnästä rahoittajien tekemään yhteistyöhön. Kentän palaute on tärkeää, sillä niiden avulla rahoitusalan edustajat voivat kehittää niin asiakaspalveluaan kuin toimintojaan. Tärkeää on, että rahoittajat tulevat tietoisemmaksi, missä toimintaympäristössä yrittäjät työskentelevät.

Rahoitustiimi on tuonut toimintaansa esille muun muassa viime vuonna järjestetyllä Rahaa jaossa -kiertueella. Nyt tekeillä on rahoitusvideo.

”Yritämme keksiä konkreettisia tekemisen paikkoja, miten viestiä voisi viedä eteenpäin.”

Seuraava tapaaminen toukokuussa

Rahoitustiimin seuraava tapaaminen järjestetään näillä näkymin toukokuussa. Jos tapaamiseen haluaa mukaan, kannattaa olla yhteydessä Pihlajamaahan.

”Yleensä tapaamisiin tulee joitakin uusia kasvoja, joita olen bongannut matkan varrella. Jonkin verran kokoonpano vaihtelee.”

Pihlajamaalle rahoitustiimin vetäminen on iso ja tärkeä osa omaa työtä. Hän muistuttaa myös, että rahoittajat ovat sellainen taho, joilta voi aina kysyä neuvoa.

”Mitä aiemmin heidänkin juttusille menee, sen parempi. Ei se vielä sido mihinkään, jos heidän kanssa keskustelee.”