Mainos

Yrit­tä­jyys Ka­la­joel­la tuntuu tur­val­li­sel­ta: “Kau­pun­gin apu yri­tyk­sen pe­rus­ta­mi­seen on ollut ar­vo­kas­ta”

Kalajoelle paluumuuttanut Helena Hurri haluaa brändätä täti-ihmisistä työelämän kysyttyjä moniosaajia.

Helena Hurri palaa kotimaisemiin Kalajoelle avoimin mielin. Samalla toteutuu haave yrittäjyydestä.
Helena Hurri palaa kotimaisemiin Kalajoelle avoimin mielin. Samalla toteutuu haave yrittäjyydestä.

Koronapandemia, monipaikkatyö ja perhetilanne. Rohkaisevat ystävät, haave yrittäjyydestä ja rakkaat sielunmaisemat. Tällaisia perusteluja luettelee paluumuuttaja Helena Hurri päätökseen palata synnyinseudulleen pääkaupunkiseudulta. Viime vuodet koti on ollut kauniissa maaseutukunnassa Tuusulassa, ja elämän polku on jossain vaiheessa kuljettanut myös Saksaan.

”Urapolkuni ei ole tavanomainen. Yksi asia on johtanut toiseen koko elämäni ajan. Olen ollut rohkea vaihtamaan töitä ja toimialaa, ja pidänkin sitä vahvuutenani. On kertynyt sellaista osaamista ja siirrettävää ammattitaitoa, jota voi käyttää eri tehtävissä”, Helena Hurri luonnehtii.

Urapohdiskelulla ja -ravistelulla kohti omannäköistä työelämää

Helena kertoo tehneensä jo pitempään matkaa ammatilliseen sielunmaisemaansa. Hän kirjoittanut yrityksensä verkkosivuille blogeja, joista useimmissa teemana on urapohdiskelu.

”Olen opetellut arvostamaan uraani, ja sitä haluan viestiä muillekin. Yrittäjyys on ollut haaveeni pitkään, ja erityisesti minua viehättää yrittämisen vapaus. Joskus voi ottaa hetken aikaa ”haahuiluun” edistämättä mitään tiettyä asiaa."

"Liikeidea on vielä kirkastumassa. Tuntuu tärkeältä edetä kohti omannäköistä työelämää.”

Yrityksen tarjoamista palveluista hän mainitsee myös projektiasiantuntijuuden ja yhteisömanageroinnin.

”Suunnitelmissa on myös järjestää ”uraravisteluiltoja”. Haluan rohkaista muitakin pohtimaan, mitä työura voisi vielä tuoda tullessaan.”

Helena Hurri haluaa nostaa myös uusia näkökulmia työelämäkeskusteluun.

”Olen pohtinut paljon kokemusta ja sen arvostamista. Meidän täti-ihmisten pitäisi olla itsestämme ylpeitä, sillä meillä on paljon työ- ja elämänkokemusta. Haluaisinkin osaltani brändätä täti-ihmisyydestä työelämän voimavaraa.”

Työyhteisö löytyi toimistohotellista Hiekkasärkiltä

Työtila, ja samalla mukava työyhteisö, yrittäjälle löytyi Hiekkasärkiltä toimistohotelli Luotsista. Yrittäjyyden kynnystä madalsi yksi valmis asiakkuus.

”Ratkaisu on tuntunut oikealta. Tuusula on ihana paikka, mutta ei ole tullut itku silmään. Itse asiassa muutin maalta kaupunkiin”, Marinan alueelle Hiekkasärkille ensi alkuun asettunut Helena Hurri kertoo.

Työtila ja myös työyhteisö Helena Hurrille löytyi toimistohotelli Luotsista
Työtila ja myös työyhteisö Helena Hurrille löytyi toimistohotelli Luotsista

Rohkeat valinnat johdattivat uralla ulkomaille ja takaisin

Kuten Helena Hurri mainitsi, hänen urapolkunsa ei ole tavallisimmasta päästä. Heti lukion jälkeen hänen valintansa poikkesi valtavirrasta.

”Sattumalta menin Karjaalle ruotsinkieliseen Västra Nylands Folkhögskolaniin. Kielet kiinnostivat, mutta ei yliopisto, koska mielsin sen tieksi opettajan ammattiin, johon en halunnut."

Kansanopistossa toinen opiskelija innosti hänet lähtemään au pairiksi Saksaan. Se johti monivuotiseen Saksa-suhteeseen ja hyvään saksan kielen omaksumiseen. Au pair -reissun jälkeen hän opiskeli hotellivirkailijaksi Lahdessa.

”Tunnen yhä ylpeyttä kulkiessani Helsingissä silloisen hotelli Intercontinentalin ohitse. Se oli ensimmäinen työpaikkani valmistumisen jälkeen ja kävin siellä myöhemminkin monta vuotta kausiluonteisesti töissä.”

Seuraava käänne Helena Hurrin uralle tuli, kun hän pääsi maineikkaaseen Helsingin Sihteeriopistoon. Harjoittelujaksolle hän suuntasi jälleen Saksaan ja palasi sinne vielä reiluksi vuodeksi johdon assistentiksi. Sitten oli aika tulla kotiin, mennä naimisiin ja perustaa perhe.

Kotimaassakin töitä riitti muun muassa lattiapäällystealalla, SPR:n veripalvelussa ja Tuusulan kunnassa. Hän oli myös perustamassa saksalaista datakeskusta Suomeen ja viimeksi Valtiokonttorilla kehittämisasiantuntijana.

”Työtehtävät ovat sisältäneet lähinnä viestintää, kehittämistä, projektityötä, organisointia ja koordinointia”, Helena Hurri luettelee.

Yrittäjyys Kalajoella innostaa: “Etätyö mahdollistaa kumppanuudet ympäri maailman”

Uusi elämänvaihe yrittäjänä Kalajoella saa rohkeisiin muutoksiin tottuneen paluumuuttajan innostumaan. Hän sanoo tuntevansa yrittäjyyden turvallisemmaksi kotiseudulla kuin vaikkapa pääkaupunkiseudulla.

”Ajattelen, että yhteistyökumppanit ovat täällä helpommin löydettävissä. Toisaalta etätyö mahdollistaa kumppanuudet mihin päin maailmaa tahansa. Tuttavilta saan rohkaisua ja kannustusta. Myös kaupungilta saatu apu yrityksen perustamiseen on ollut arvokasta.”

”Iäkkäät vanhempani asuvat täällä. On hienoa käydä heidän luonaan päiväkahvilla tai vaikkapa saunassa. Isä-Martti tykkää erityisen paljon, kun vien hänet ajelulle Hiekkasärkille.”

Pysyvän asunnon hän aikoo etsiä jostakin Hiekkasärkkien ja Pitkäsenkylän väliltä.

”Ja jos joku kaipaa seuraa talviuintiin, niin saa soittaa!”

Helena Hurri
-

● Maaseudun kasvatti Kalajoen Pitkäsenkylältä, omaa sukua Tuura.

● 56-vuotias.

● Tradenomi, HSO. Yrittäjä, yhteisöosaaja, projektiasiantuntija, uraravistelija.

● Työkokemusta monipuolisesti ja kansainvälisesti mm. matkailualalta, teollisuudesta, järjestöpuolelta, kunta-alalta ja valtionhallinnosta.

● Perheeseen kuuluu kolme aikuistuvaa tytärtä.

● Harrastukset talviuinti (hardcore!), käveleskely, sähköpyöräily.

Ajatuksia työstä, urasta ja elämästä löytyy myös Office and Dreams -yrityksen nettisivuilta ja somesta

www.officeanddreams.fi

www.instagram.com/officeanddreams