Mainos

Yrit­tä­jät ja yri­tyk­set hyvään kuntoon

Kunnon Keikka-kiertue starttasi toukokuun puolessa välissä Kiimingistä.

Kiiminkiläinen Rauha Manninen testauttamassa kestävyyskuntoaan testirekan kyydissä, Pauliina Oikarinen ohjeistaa laitteen käytössä.
Kiiminkiläinen Rauha Manninen testauttamassa kestävyyskuntoaan testirekan kyydissä, Pauliina Oikarinen ohjeistaa laitteen käytössä.
Kuva: Anni Jyrinki

Kunnon Keikka-kiertue starttasi toukokuun puolessa välissä Kiimingistä. Kymmenet paikkakuntalaiset kävivät päivän mittaan tsekkaamassa, millaisessa kunnossa ovat ja samalla tarjoutui myös mahdollisuus jutella oman yrityksen tilasta ja mahdollisista mieltä painavista asioista. Koko kiertueen kantavana ajatuksenahan on – kun yrittäjä on kunnossa, pysyy yrityskin paremmassa kunnossa.

Yrittäjä pääsee kiertueella mittauttamaan ilmaiseksi muun muassa kehonkoostumuksen ja kestävyyskunnon. Yrityksen omassa kuntotestissä puolestaan asiantuntija katsoo tilinpäätöksen perusteella, mikä on yrityksen arvo ja mihin seikkoihin kannattaa vastaisuudessa kiinnittää huomiota.

Nyt pyörivä Kunnon Keikka -kiertue on osa vuodesta 2013 Suomea kiertänyttä Kunnossa kaiken ikää -kampanja.

”Nyt menossa on toinen vuosi, kun meillä on mukana eri terveysjärjestöjä ja -yhdistyksiä. Tänä keväänä kelkkaan saatiin myös Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät, heillä kun oli tällaiselle projektille tilausta, niin hienosti saatiin nämä kaikki elementit yhdistettyä”, kier-
tueen testirekasta tavoitettu Kunnossa Kaiken ikää kampanjan puuhamies Ilkka Kurttila kertoo.

Kaikki testit ovat maksuttomia ja ne on helppo suorittaa hikoilematta ja hengästymättä vaikka kesken työpäivän. Nyt kiertue pyörii Pohjois-Pohjanmaalla kaksi viikkoa ja syyskuussa homma jälleen jatkuu 24.8. alkaen Siikajoelta.

Hyvä fyysinen kunto auttaa työssäjaksamista, mutta miten sitten mitataan yrityksen kunto tai arvo? Näihin kysymyksiin Kunnon Keikka kiertueella on mukana vastaamassa yritysneuvoja Timo Kronqvist.

”Tyypillisimmin yritysneuvojan kanssa halutaan keskustella, kun tiedossa on muutoksia kuten omistajan- tai sukupolvenvaihdoksia yrityksessä”, Kronqvist avaa ja kertoo, että moni yrittäjä on tämänkin kiertuepäivän mittaan halunnut jutella oman yrityksen kuulumisista.

KUNNON KEIKKA

24.8  klo 10–14
Siikajoki, Ruukin koulu

3.9. klo 12–15
Haukipudas, Jatuli

3.9. klo 16–19
Ii, Nättepori

4.9. klo 16–19 
Tyrnävä

10.9. klo 16–19
Taivalkoski

11.9. klo 11–14 
Kuusamo, Käylä

11.9. klo 16–19 
Kuusamo