Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Yrit­tä­jä­kin on ih­mi­nen, jonka tulee huo­leh­tia myös it­ses­tään

Kun yrittäjä pitää omasta hyvinvoinnistaan huolta, hänellä on voimavaroja pyörittää yrityksen liiketoimintaa ja huolehtia henkilökunnankin hyvinvoinnista.

Suomen talous nojaa vahvasti pk-yrityksiin, joiden menestyksen kivijalka on yrittäjän itsensä työkyky. Huolehtiessaan työkyvystään yrittäjä jaksaa paremmin niin töissä kuin kotona ja tuottaa hyvälaatuista palvelua asiakkailleen. Samalla hän huolehtii myös työntekijöistään, sillä väsynyt pomo on valitettavan usein kehno pomo.

Yrittäjien kuormitus on ollut esillä jo ennen pandemiaa. Pandemia-aika on koetellut voimavaroja entistäkin enemmän. Vaikka yrittäjän työkykyä ei lainsäädännöllä suojellakaan yhtä tarkoin kuin työntekijöiden työkykyä, samat inhimilliset lainalaisuudet pätevät myös yrittäjään: kuormitusta syntyy aina, kun käytämme voimavarojamme ja energiaamme. Kun voimavaroja käyttää, myös niiden palautumisesta täytyy pitää huolta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.