Mainos

Yrit­tä­jä yh­tei­sen hyvän asialla

Kiiminkiläinen yrittäjä Tero Autio antoi oman hallinsa nyrkkeilyseuran käyttöön ja remontoi paikasta tuliterän harjoitussalin

Tero Aution mukaan paikalliset yrittäjät ovat tukeneet myös rahallisesti Kiimingin Nyrkkeilykerhoa, jonka toimintaa on päästy jatkamaan uuden salin myötä.
Tero Aution mukaan paikalliset yrittäjät ovat tukeneet myös rahallisesti Kiimingin Nyrkkeilykerhoa, jonka toimintaa on päästy jatkamaan uuden salin myötä.
Kuva: Maija Pylväs

Kiiminkiläinen yrittäjä Tero Autio antoi oman hallinsa nyrkkeilyseuran käyttöön ja remontoi paikasta tuliterän harjoitussalin

Rakennusalan yrittäjä Tero Autio ei aikaillut, kun idea putkahti mieleen: Hänen omistamastaan tyhjästä teollisuushallista voisi tehdä paikalliselle nyrkkeilyseuralle harjoitussalin. Rakentaminen alkoi tammikuun puolessa välissä ja valmista oli jo helmikuun alkupuolella.

”Koko juttuhan lähti siitä, kun minulla on kaksi nyrkkeilyä harrastavaa poikaa ja ennen vuodenvaihdetta oli tilanne, että piti löytää uusi seura tai keksiä jotain muuta. Tämä halli on ollut tyhjillään eikä vuokralaista ole löytynyt, joten tuli tällainen hullu idea mieleen, että pitäisikö se rakentaa oma sali ja pistää Kiimingin Nyrkkeilykerho uudestaan pystyyn”, Rakennusliike Matti Autio Oy:n toimitusjohtaja Tero Autio kertoo.

Kiimingin Nyrkkeilykerho (KINK) on viettänyt hiljaiseloa viimeiset 12 vuotta, mutta uuden salin myötä toimintaa on päästy jatkamaan.

”Tämä oli sellainen hyvä tilaisuus tehdä kerrankin jotain hyvää ja kokemusta kun on omien poikien kautta tästä lajista. Nuoret pysyvät niin sanotusti poissa pahanteosta, kun saavat täällä purkaa paineitaan.”

Tukea muilta yrittäjiltä

Uusi sali sijaitsee Jäälin yrityspuistossa Ahertajantiellä. Nyrkkeilyseuran käytössä on noin 300 neliötä.

”Suhteellisen nopeasti sain salin tehtyä, vaikka iltaisin ja viikonloppuisin paukuttelin menemään. Pukuhuoneet piti tietysti saada ja lattiat päällystää. Kehäkorokkeet olen rakentanut ja kaikki nämä varusteet asentanut”, seuran toiminnasta vastaava Autio esittelee.

Yrittäjä on remontoinut tilat pääsääntöisesti itse, mutta myös esimerkiksi seuran päävalmentaja Matti Lantto sekä apuvalmentajat Timo Kurtti ja Sami Ervasti ovat olleet mukana talkoilemassa.

Aution mukaan yrittäjät ympäri Oulun ovat tukeneet seuraa rahallisesti sekä lahjoittamalla muun muassa säkkejä ja telineitä. Kehät ja jotain muitakin varusteita seuralla oli jo valmiina. Salilta löytyy myös voimailunurkkaus.

”Moni on ymmärtänyt asian tärkeyden. Ei kuitenkaan puhuta mistään älyttömän tunnetusta seurasta, joten siihen nähden yrityksiä on lähtenyt hyvin mukaan. Ja tietysti sali saadaan aina sitä paremmaksi, mitä enemmän tukea saadaan.”

Salin avajaisia vietettiin 11. helmikuuta. Paikalla oli myös vuoden 1974 nyrkkeilyn olympiahopeamitalisti Reima Virtanen.

”Reima on monet salit kiertänyt, mutta tuumasi, ettei vielä näin hyvällä salilla ole käynyt

Avajaiskisat jo huhtikuussa

Aution mukaan kerhon toiminta on lähtenyt uuden salin myötä vauhdikkaasti käyntiin: Harjoituksissa käy parisenkymmentä harrastelijaa, kilpanyrkkeilijöitä on jo kymmenkunta ja kuntonyrkkeilykin kiinnostaa.

”Kuka vaan voi tulla harjoituksiin mukaan ja kuukausimaksuperusteisesti mennään, jos sitten alkaa harrastamaan. Ikähaitari on tällä hetkellä 7-vuotiaasta yli 40-vuotiaaseen ja kuntonyrkkeilijöistä löytyy vielä vanhempia.”

Suomen Nyrkkeilyliitto on myöntänyt Kiimingin Nyrkkeilykerholle avajaiskisat, jotka pidetään 27. huhtikuuta.

”Melko nopeasti tulee jo omat kisat, mutta Matin kanssa kun ollaan toiminnanmiehiä, niin aletaan tekemään asioita vauhdilla. Kisoihin on ilmoittautunut kilpailijoita Ruotsia myöten.”

”Tämä oli hyvä tilaisuus tehdä kerrankin jotain hyvää.”