Yl­lä­tyk­sel­li­syys kiehtoo vi­deo­chat­tien ih­meel­li­ses­sä maail­mas­sa

Chatroulette arpoo todennäköisemmin eteesi naisseuraa etsivän miehen tai itsensä paljastelijan. Parhaimmillaan chatissa voi käydä arkisen keskustelun.

Kuvankaappaus chatroulettesta.
Kuvankaappaus chatroulettesta.

Vuonna 2009 oli Chatroulette. Sitten tuli Randomi.fi, Omegle.com, iMeetzu.com, Chatrandom.com ja monet muut. Kahden ja puolen vuoden aikana videochattien maailma on laajentunut lähes samaa tahtia kuin blogien universumi.

Videochatin idea on lyhykäisyydessään se, että palvelu yhdistää summittaisesti kaksi toisilleen tuntematonta ihmistä webkameroiden välityksellä. Jos seura ei miellytä, kone järjestää yhdellä klikkauksella uutta seuraa.

Yllättävyydessä kai piilee koko ohjelman suosion salaisuus. Youtubesta voi seurata, mitä tapahtuu, kun tavallinen käyttäjä löytää itsensä nokikkain esimerkiksi raptähti Snoop Doggin tai teini-idoli Justin Bieberin kanssa.

Katso Youtube-video kohtaamisesta Snoop Doggin kanssa:

Kohtaaminen Justin Bieberin kanssa:

Videochattien arki näyttää kuitenkin toisenlaiselta. Jo parin ensisekunnin aikana näytöllä välähtää ensin punaista suttua, seuraavaksi lippispäinen lihaskimppu ja sen jälkeen miehen sukupuolielin.

Next-nappulan armottoman klikkaamisen jälkeen voi käydä ihan normaalinkin keskustelun.

”Juttuseuraa löytyy korkeintaan 10–20 minuutiksi. Se on parasta, mitä täältä voi löytää”, belgialainen arkkitehti kirjoittaa.

Lue retkestä videochattien maailmaan Kalevan Sunnuntai-liitteestä.


  • Suosituin sivusto on chatroulette.com.
  • Suomalaisille oma randomi.fi.
  • Facebook-sovellus Airtime valikoi juttukaverin tykättyjen sivustojen ja yhteisten ystävien mukaan.