Yl­lät­tä­vä käänne pai­ni­mols­kil­la – mon­go­lia­lais­ten rii­suu­tu­mis­pro­tes­ti häm­men­si Riossa

Mongolialaiset painivalmentajat järjestivät Rion olympialaisten päätöspäivän hulluimman tilanteen Carioca Arenan painimolskilla.

Kaksi mongolialaista valmentajaa astui molskille tuomariston eteen ja alkoi protestoida äänekkäästi.
Kaksi mongolialaista valmentajaa astui molskille tuomariston eteen ja alkoi protestoida äänekkäästi.
Kuva: NIC BOTHMA

Mongolialaiset painivalmentajat järjestivät Rion olympialaisten päätöspäivän hulluimman tilanteen Carioca Arenan painimolskilla. Valmentajat päätyivät riisuutumaan suorassa tv-lähetyksessä protestiksi suojattinsa tappiosta pronssiottelussa.

Mongolian Madakhnaran Ganzorig kohtasi vapaapainin 65-kiloisten pronssiottelussa Uzbekistanin Ikhtiyor Navruzovin. Ganzorig johti 7–6, kun ottelua oli enää muutama sekunti jäljellä. Siinä vaiheessa mongolialainen alkoi tuuletella jo voittoaan ja pakeni Navruzovilta, minkä vuoksi tuomarit antoivat uzbekistanilaiselle pisteen. Navruzov nousi tasapisteisiin ja voitti, koska oli saanut ottelun viimeisen pisteen.

Mongolialaisleirissä protestoitiin tilannetta, mutta tuomaristo piti päätöksen voimassa ja Navruzovin pronssimitalistina. Siinä vaiheessa kaksi mongolialaista valmentajaa astui molskille tuomariston eteen ja alkoi protestoida äänekkäästi.

Lopulta valmentajat alkoivat riisuutua ja paiskoivat vaatteitaan molskille mielenosoituksellisesti. Toinen valmentajista riisui takkinsa ja paitansa, kun taas toinen jätti päälleen vain sukat ja alushousut ja kantoi vaatekasan tuomariston pöydälle.

Erikoislaatuinen protesti ei muuttanut ottelun lopputulosta.

Sarjan kultamitali meni Venäjän Soslan Ramonoville, joka voitti finaalissa Azerbaidzhanin Toghrul Asgarovin. Sunnuntaina käytiin myös 97-kiloisten sarja, jonka loppuottelussa Yhdysvaltain Kyle Snyder voitti Azerbaidzhanin Khetag Goziumovin.

Rion kisojen menestynein painimaa oli Venäjä, joka haali neljä kultaa, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Japani sai kokoon neljä kultaa ja kolme hopeaa.