Terveydenhoito: THL:n ra­port­ti: Pohteen väestö on monin tavoin on­gel­mal­li­nen

Politiikka: Pää­mi­nis­te­ri Sanna Marin Ou­lus­sa: On mo­lem­pien maiden etu, jos Suomi ja Ruotsi ra­ti­fioi­daan Natoon yhtä aikaa

Luitko jo tämän: Maa­jus­sil­le morsian -sar­jas­ta tuttu Teija Särkelä sanoo upot­ta­neen­sa he­vo­siin mie­let­tö­män määrän rahaa

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Yli­vies­kan kirkon ir­tai­mis­to tu­hou­tui palossa – "Si­säl­le ei ollut mitään asiaa"

Ylivieskan vanha puukirkko tuhoutui täysin tulipalossa pääsiäislauantai-iltana.

Ylivieskan kirkko paloi pääsiäislauantaina.
Ylivieskan kirkko paloi pääsiäislauantaina.
Ylivieskan kirkko paloi pääsiäislauantaina.

Ylivieskan vanha puukirkko tuhoutui tulipalossa pääsiäislauantai-iltana. Päivystävä palomestari Harri Pyyhtiä Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kertoo, että paloa epäillään tahallaan sytytetyksi. Poliisi on ottanut kiinni nuorehkon miehen, joka on alustavissa kuulusteluissa tunnustanut palon.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta noin kello 19.30.

– Se tuli ensin automaattihälytyksenä, mutta ennen kuin ensimmäinen yksikkö oli edes paikalla hätäkeskukseen tuli useita soittoja palosta, Pyyhtiä kertoo.

Kun pelastuslaitos saapui kirkolle, se oli jo ilmiliekeissä. Rakennuksen mukana paloi kaikki kirkon sisällä ollut irtaimisto.

– Palo oli jo alkuvaiheissa niin voimakas, ettei sisälle ollut mitään asiaa, Pyyhtiä sanoi.

Sammutustöiden lisäksi pelastuslaitos keskittyi rajaamaan palon leviämisen.

Ylivieskan kirkon torni romahti raunioiden keskelle.
Video: Talbot

Noin tunnin päästä hälytyksestä kirkko oli jo tuhoutunut täysin, ja tapuli romahti raunioiden keskelle. Palon sammutustyöt jatkuvat pitkälle aamuyöhön.

Kirkon palosta aiheutui paljon savua, mutta palo ei ollut vaarassa levitä kirkkorakennuksen ulkopuolelle.

Pyyhtiä sanoo, että lähialueen asukkaita käytiin varoittamassa savun vuoksi. Heitä kehotettiin olemaan sisällä ja sulkemaan ikkunat, ovet ja ilmastointi.  Lähellä sijaitsevan terveyskeskuksen toimintaan palo ei vaikuttanut. Lisäksi liikenne jouduttiin pois palopaikan läheisyydestä.

Kirkossa ei ollut palon syttymishetkellä menossa mitään tilaisuutta, eikä palossa loukkaantunut kukaan. Kirkossa oli tarkoitus järjestää pääsiäisyön messu lauantaina kello 23. Sen sijaan Ylivieskan seurakunta järjesti messun palaneen kirkon raunioilla kello 24.

Ylivieskan kirkko on puukirkko, joka on rakennettu 1700-luvulla. Se sijaitsee Kalajoen rannassa, aivan kaupungin keskustassa.

Katso kuvagalleria palosta sekä video kirkontornin romahtamisesta.

Lue silminnäkijän kommentit palosta.