Yli­opis­to­jen ja am­mat­ti­kor­kea­kou­lu­jen pe­rin­tei­siä va­lin­ta­ko­kei­ta ei jär­jes­te­tä ko­ro­na­vi­ruk­sen vuoksi, kokeita siir­re­tään verk­koon

Yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa ei järjestetä tänä vuonna perinteisiä valintakokeita.Syynä on koronavirusepidemia, jonka vuoksi perinteisiä valintakokeita ei ole mahdollista järjestää turvallisesti.

Yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa ei järjestetä tänä vuonna perinteisiä valintakokeita.

Syynä on koronavirusepidemia, jonka vuoksi perinteisiä valintakokeita ei ole mahdollista järjestää turvallisesti. 

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI ry:n mukaan yliopistojen valintakokeet järjestetään kevään ja kesän aikana vaihtoehtoisilla tavoilla, joiden avulla voidaan välittää fyysistä kontaktia. Valinnat voidaan toteuttaa esimerkiksi digitaalisia valintatapoja, verkkokursseja, todistusvalintaa tai avoimen yliopiston väylän valintaa käyttäen.

Pienten alojen valintakokeet voidaan järjestää tarkoin varotoimenpitein. 

Yliopistot tiedottavat muuttuneista valintatavoista huhtikuulle suunniteltujen valintakokeiden osalta mahdollisimman pian ja muutoin 30.4. mennessä. 

Myös ammattikorkeakoulut järjestävät valintakokeet etäkokeina koronavirustilanteen vuoksi. 

Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n mukaan etäkokeen toteutusta suunnitellaan vielä ja siitä tiedotetaan tarkemmin hakijoille huhtikuun loppuun mennessä. Koe on kuitenkin tarkoitus järjestää kesäkuun alussa.