Showpaini: Näin yli­opis­to­tut­ki­jas­ta kuo­riu­tuu yli­voi­mai­nen Va­lio­yk­si­lö

Sää: Kolea kesäsää vaihtuu ensi vii­kol­la läm­pi­mään

Huumeet: Kier­sim­me aut­ta­jien kanssa huu­mei­den käyt­tö­pai­kat Oulun kes­kus­tas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Yli 500 mil­joo­nan Fa­ce­book-käyt­tä­jän käyt­tä­jä­tie­dot vuo­det­tu verk­koon – tie­to­tek­niik­ka-asian­tun­ti­ja Petteri Jär­vi­sen mukaan tie­to­kan­nas­sa on yli mil­joo­nan suo­ma­lai­sen tiedot

Helsinki

Yli 500 miljoonan Facebookin käyttäjän henkilötietoja on vuodettu verkkoon hakkereiden foorumille, kertoo muun muassa Business Insider -verkkojulkaisu. Vuodettujen tietojen joukossa on ainakin puhelinnumeroita, Facebook-käyttäjätunnuksia, syntymäaikoja ja joissain tapauksissa sähköpostiosoitteita.

Facebookin edustaja kertoi Business Insiderille, että tietoihin päästiin käsiksi haavoittuvuuden avulla toissa vuonna. Sittemmin haavoittuvuus on korjattu.

Vuodon havaitsi israelilaisen tietoturvayhtiön Hudson Rockin teknologiajohtaja Alon Gal. Hänen mukaansa vuodettuja tietoja voidaan käyttää esimerkiksi identiteettivarkauksiin ja muihin verkkorikoksiin. Gal kertoo Business Insiderille, että aluksi hakkeri yritti myydä tietokantaa.

Facebook ei ole itse tiedottanut käyttäjätietojen vuotamisesta.

Tietotekniikka-asiantuntija Petteri Järvisen mukaan vuodetussa tietokannassa on lähes 1,4 miljoonan suomalaisen tiedot.

– Tiedot todellisia, löysin omani. Kaikista puhelinnumero, nimi ja sukupuoli; monista lisäksi kotikaupunki ja parisuhdestatus, joistakin työnantaja ja ilmeisesti syntymäaika, Järvinen kirjoittaa Facebookissa.