Ylei­söl­tä mie­len­kiin­toi­sia ha­vain­to­ja, su­kel­lus­ve­ne­jah­ti jatkuu Ruot­sis­sa

Ruotsin puolustusvoimat jatkaa vielä jonkin aikaa etsintöjä Tukholman saaristossa, kertoi kontra-amiraali Anders Grenstad.

Ruotsin puolustusvoimat jatkaa vielä jonkin aikaa etsintöjä Tukholman saaristossa, kertoi kontra-amiraali Anders Grenstad tiedotustilaisuudessa. Etsintöjä tehdään myös maalla.

Etsintöjen jatkamisesta päätettiin sunnuntaina tulleiden kahden yleisöhavainnon perusteella. Havainnot on saatu uskottavilta henkilöiltä, ja armeija tutkii niitä parhaillaan. Grenstadin mukaan uusissa havainnoissa voi olla kyse esimerkiksi aalloista, periskooppia muistuttavasta esineestä tai valoilmiöstä.

Havainnot on tehty kahdesta uudesta paikasta saaristossa. Uusia kuvia puolustusvoimat ei ole saanut. Perjantaina puolustusvoimat sai yleisöltä yhden havainnon.

Grenstadin mukaan vieläkään ei ole tietoa, mikä valtio on havaintojen takana.

Kontra-amiraalin mukaan on erittäin vakava asia, että nyt etsitään jotain, joka on vahingoittanut Ruotsin alueellista koskemattomuutta.

Sukeltajia mukana

Ruotsin puolustusvoimien vedenalaiset etsinnät keskittyivät tiistaina ilmeisesti kahdelle alueelle. Ruotsalaisviestimet kertoivat päivällä, että useat merivoimien alukset ovat keskittyneet pienelle vesialueelle Tukholman itäpuoliseen saaristoon.

Lännen median haastatteleman silminnäkijän mukaan sukeltajia lähti aamupäivällä merelle myös etelässä, Muskön saarelta.

Myös uutistoimisto TT kertoi tiistai-illalla, että sukeltajia on ilmeisesti vedessä eteläisessä saaristossa.

Ruotsalainen tutkija Tomas Riesin arvioi, että Ruotsin armeija on löytänyt jotakin Tukholman saaristosta mutta ei halua kertoa siitä. Riesin mukaan operaatio voi kestää vielä pitkään.