Yle: Pe­rus­suo­ma­lais­ten puo­lue­hal­li­tus pyytää Ano Tur­tiai­sel­ta sel­vi­tys­tä hänen ta­kai­sin­pyr­ki­mi­sai­keis­taan

Ylen mukaan puoluehallitus haluaa tietää, miten Turtiainen suhtautuu ryhmän antamaan mahdollisuuteen hakea takaisin ryhmän jäseneksi, jos hän korjaa käytöstään.

Ylen tietojen mukaan perussuomalaisten puoluehallitus pyytää selvitystä puolueen eduskuntaryhmästä erotetun kansanedustaja Ano Turtiaisen jatkoaikeista. 

Ylen mukaan puoluehallitus haluaa tietää, miten Turtiainen suhtautuu ryhmän antamaan mahdollisuuteen hakea takaisin ryhmän jäseneksi, jos hän korjaa käytöstään.

– Jos eduskuntaryhmän jäseneksi pyrkiminen ei kiinnosta, niin silloin eduskuntaryhmästä erottaminen toimii ikään kuin automaattisesti perusteena puolueesta erottamiselle, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo Ylelle.

Lue myös: De­mok­raat­ti: Val­ta­kun­nan­syyt­tä­jä määräsi esi­tut­kin­nan aloi­tet­ta­vak­si Ano Tur­tiai­sen twii­tis­tä

Turtiainen julkaisi viime viikon keskiviikkona twiitin, joka rienasi kuollutta tummaihoista miestä. 

Twiitissä oli pilkkakuva henkilöstä, jonka kaulaa yhdysvaltalaispoliisi painoi minuuttitolkulla. Poliisin polven alla oli George Floyd, joka menehtyi tilanteen seurauksena. Tapaus käynnisti Yhdysvalloissa laajat ja osin väkivaltaisiksi äityneet mielenosoitukset. 

Turtiainen erotettiin perussuomalaisten eduskuntaryhmästä twiitin seurauksena, jonka jälkeen hän perusti oman eduskuntaryhmänsä. 

Lue myös: Kom­ment­ti: Pe­rus­suo­ma­laisil­ta sii­vot­to­muuk­sia toi­sen­sa perään – Tur­tiai­sen kuol­lut­ta rie­naa­va viesti on vain jää­vuo­ren­huip­pu