Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ydin­voi­ma­la on to­teu­tet­ta­va, Han­hi­ki­ven­nie­meä ei saa jättää pus­kit­tu­maan

Osallistuin keskustan Lappeenrannan puoluekokoukseen Himangan paikallisosaston virallisena edustajana. Yleiskeskustelun aikana tein seuraavan esityksen.

”Fennovoiman ydinvoimalahanke Pyhäjoella on pysähtynyt lopullisesti. Sen vuoksi esitän, että puoluekokous velvoittaa elinkeinoministeri Mika Lintilää ryhtymään kaikkiin sellaisiin toimenpiteisiin, joilla uuden ydinvoimalan rakentaminen Pyhäjoelle voidaan toteuttaa.

Paras tapa on perustaa uusi yhtiö, jossa valtio on pääomistaja. Valtion osaomistus varmistaa myös yksityisen rahoituksen. Suomella ei ole varaa jättää ainutlaatuista tilaisuutta käyttämättä.

Pyhäjoen Hanhikivenniemeä ei saa jättää puskittumaan ja lokkien paskannuspaikaksi. Suomi tarvitsee puhdasta luotettavaa sähköenergiaa. Oma sähköntuotanto on tärkeä osa kansallisen turvallisuuden peruskalliota.”

Pyhäjoen edustaja Ari Pirkola kannatti esitystäni ja perusteli sitä laajemmin, ja esitykseni lähetetään puoluehallituksen käsiteltäväksi.

”Nyt keskustalla on velvollisuus näyttää, mihin pystymme. Aluepolitiikka on keskustan leipälaji. Meillä on oma elinkeinoministeri.”

Joku saattaa kysyä, että miksi minä yksityisenä puoluekokousedustajana tein esityksen. Siksi, että koen esitykseni olevan yksi ajankohtaisimmista asioista Suomessa käytävässä energiakeskustelussa ja erityisesti siinä, missä päästötöntä ydinvoimaa tuotetaan, eli tässä tapauksessa Pyhäjoella Hanhikivenniemessä.

Kokemuksesta tiedän, että aina on toimittava heti kun tilaisuus avautuu, jos haluaa saada jotain konkreettista aikaan.

Nyt keskustalla on velvollisuus näyttää, mihin pystymme. Aluepolitiikka on keskustan leipälaji.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.