Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

WWF:n ra­port­ti: Maa­pal­lon met­sä­pa­lot voivat kiihtyä pa­hem­mik­si kuin viime vuonna – jär­jes­tö vaatii, että Ama­zo­nin hakkuut ja poltto lo­pe­tet­tai­siin ainakin vii­dek­si vuo­dek­si

Suuria maastopaloja on viimeisen vuoden aikana riehunut muun muassa Australiassa.
Suuria maastopaloja on viimeisen vuoden aikana riehunut muun muassa Australiassa.
Kuva: RSPCA SA HANDOUT

WWF varoittaa raportissaan, että maapallon metsäpalot voivat tänä vuonna kiihtyä vielä vuotta 2019 pahemmiksi.

WWF:n ja konsulttiyhtiö Boston Consulting Groupin (BCG) julkaisemassa raportissa todetaan, että metsäpalojen määrä on tänä vuonna ollut jo huhtikuuhun mennessä 13 prosenttia suurempi kuin viime vuonna.

Raportin mukaan metsäpaloja kiihdyttivät metsien polttaminen viljelyn tieltä sekä ilmastonmuutoksen pahentamat kuumat ja kuivat kaudet.

Raportin mukaan 75 prosenttia metsäpaloista on ihmisen aiheuttamia.

Viime vuonna suuria metsäpaloja oli muun muassa Amazonin sademetsässä, Australiassa, Venäjällä, Indonesiassa ja Kaliforniassa.

– On hirvittävää ajatella, että tästä vuodesta saattaa tulla vielä pahempi, WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen toteaa tiedotteessa.

WWF vaatiikin. että akuuttiin tilanteeseen tulisi reagoida heti. Järjestön mukaan Amazonin alueella metsien raivaaminen ja polttaminen pitäisi kieltää välittömästi vähintään viiden vuoden ajaksi lukuun ottamatta yksittäisiä pienimuotoisia toimenpiteitä.