Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

WP: Trump saneli poi­kan­sa har­haan­joh­ta­van lau­sun­non ko­hu­ta­paa­mi­ses­ta

Washington Postin tietojen mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump henkilökohtaisesti saneli vanhimman poikansa harhaanjohtavan tiedotteen, joka koski tapaamista venäläisasianajajan kanssa.

Washington Postin tietojen mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump henkilökohtaisesti saneli vanhimman poikansa harhaanjohtavan tiedotteen.
Washington Postin tietojen mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump henkilökohtaisesti saneli vanhimman poikansa harhaanjohtavan tiedotteen.
Kuva: IAN LANGSDON

Washington Postin tietojen mukaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trump henkilökohtaisesti saneli vanhimman poikansa harhaanjohtavan tiedotteen, joka koski tapaamista venäläisasianajajan kanssa. Asiasta kertovat lehdelle useat asiasta perillä olevat lähteet.

Donald Trump Jr:n julkaisemassa ensimmäisessä tiedotteessa kerrottiin, että hän keskusteli venäläisasianajajan kanssa pääasiassa venäläislasten adoptoinnista. Trump Jr. myös kertoi tiedotteessa, että tapaaminen ei liittynyt kampanja-asioihin.

Myöhemmin kävi ilmi, että asianajaja oli luvannut kertoa tapaamisessa tietoja demokraattien presidenttiehdokkaana olleesta Hillary Clintonista. Asiasta uutisoi ensin New York Times, minkä jälkeen Trump Jr. julkaisi toisen, pidemmän tiedotteen, jossa hän vahvisti tiedon. Trump Jr myös sanoi, ettei hänen isänsä tiennyt tapaamisesta mitään.

Trump puuttui neuvonantajiensa suunnitelmiin, lehti kertoo

Washington Postin tietojen mukaan presidentti Trumpin neuvonantajat olivat pohtineet Saksassa heinäkuussa järjestetyn G20-kokouksen yhteydessä, kuinka Trump Jr:n ja venäläisasianajajan tapaamiseen tulisi suhtautua. Neuvonantajat olivat lehden mukaan tulleet siihen lopputulokseen, että Trump Jr:n pitää julkaista tiedote, jossa hän kertoo todenmukaisesti tapaamisesta. Lehden mukaan Trump oli kuitenkin halunnut toimia eri tavalla ja sanellut itse lentokoneessa tiedotteen, jonka Trump Jr. ensin julkaisi.

Trump Jr. tapasi asianajajan vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan aikana. Mukana tapaamisessa oli myös muun muassa presidentin vävy ja nykyinen neuvonantaja Jared Kushner.

Linkki juttuun