Wild Bill on Nordic noiria brit­ti­läis-ame­rik­ka­lai­seen tyyliin – räh­jäi­seen Bri­tan­nian Bos­to­niin si­joit­tu­van ri­kos­sar­jan po­lii­si­na häärii Rob Lowe

Katukyttä korvessa -sarjalla on kamala suomalainen nimi, muttei alkuperäinenkään nimivalinta ehkä täysin napakymppi ole.

Rob Lowe on amerikkalaispoliisi Bill Hixon. Päällisin puolin Hixon on rehti ja siloposkinen, mutta täysin rikkeetön ei hänkään ole.
Rob Lowe on amerikkalaispoliisi Bill Hixon. Päällisin puolin Hixon on rehti ja siloposkinen, mutta täysin rikkeetön ei hänkään ole.
Kuva: Matt Frost

Wild Bill – Katukyttä korvessa

*** Katukyttä korvessa -sarjalla on kamala suomalainen nimi, muttei alkuperäinenkään nimivalinta ehkä täysin napakymppi ole.

Ohjelman nimestä ei oikein voi päätellä, onko uudelle sarjalle tarkoitus nauraa vai ei. No ei ole. Katukyttä korvessa ei ole huumorisarja, mutta aivan viihdyttävä se kyllä on.

Bill Hixon (Rob Lowe), Amerikan poliisivoimien ylpeys, tapaa tehdä tulosta missä ikinä liikkuukin. Henkilökohtaiset syyt ovat nyt ajaneet hänet vaihtamaan maisemaa.

Bill pestautuu rapakon taa, Britannian Bostoniin, keskelle takapajulaa, jossa on maan korkeimmat murhaluvut ja alhaisin tulos rikosten selvittämisessä.

Lowe tunnetaan parhaiten roolistaan televisiosarjassa West Wing. Wild Bill on hieman jotain muuta kuin West Wing.

Ei mikään idylli

Sarjan samaistuttavinta antia tarjoaa ruma, rähjäinen Bostonin kaupunki, jossa lama viskoo ihmisiä sosiaaliseen eriarvoisuuteen ja rikosten poluille.

Onko väärin tehdä rikos, jos yrittää vain selvitä hengissä? Entä pyhittääkö lopputulos oikeudenpuolustajien väärät keinot?

Kaupunki ei näytä idylliselle, mutta täydellisen kauniita eivät ole myöskään siellä asuvat ihmiset ja sarjan sankarit.

Wild Bill on harmaata Nordic noiria tarjoiltuna brittiläis-amerikkalaisella twistillä. Se, miten siinä onnistutaan, jää lopulta katsojan päätettäväksi.

Yle TV1 klo 19.40