Wi­ki­leaks-tie­dot­ta­ja: Snow­de­nin pal­jas­tuk­sia tulee lisää

Tietovuotaja Edward Snowden aikoo nyt asettua ensimmäiseksi rauhassa paikoilleen ja punnita vaihtoehtojaan, arvioi vuotosivusto Wikileaksin tiedottaja Kristinn Hrafnsson STT:n haastattelussa.

Tietovuotaja Edward Snowden aikoo nyt asettua ensimmäiseksi rauhassa paikoilleen ja punnita vaihtoehtojaan, arvioi vuotosivusto Wikileaksin tiedottaja Kristinn Hrafnsson STT:n haastattelussa. Hrafnssonin mukaan urkintapaljastukset eivät ole loppuneet, lisää kuullaan vielä.

– Hän haki väliaikaista turvapaikkaa vain päästäkseen pois tukalasta tilanteesta, jossa hän oli.

Hrafnsson sanoo, että Snowden pyrkii todennäköisimmin etenemään tulevaisuudessa johonkin niistä maista, joista hänelle on tarjottu pysyvää turvapaikkaa. Venäjä on myöntänyt Snowdenille turvapaikan vuodeksi.

– Tavoite ei ole helppo, kun katsoo kaikkea, mitä kesän aikana on tapahtunut. Maathan ovat jopa sulkeneet ilmatilojaan estääkseen Snowdenin matkan.

Hrafnsson arvostelee valtavirtamedian pinttynyttä kiinnostusta Snowdenin kohtaloon tehtyjen paljastusten sijaan. Hänen mukaansa se ei ole hyvä merkki mediassa vallitsevasta tärkeysjärjestyksestä.