Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Wie­nis­sä mah­dol­li­nen ter­ro­ri-is­ku, ainakin kaksi kuollut ja useita haa­voit­tu­nut – useissa koh­teis­sa ammuttu

-

Itävallan pääkaupungissa Wienissä on tehty todennäköinen terrori-isku, kertoo maan sisäministeri Karl Nehammer. Poliisin mukaan hyökkäyksessä on kuollut ainakin kaksi ihmistä. Kuolleista toinen on hyökkääjä.

Wienin poliisi kertoo Twitterissä, että ainakin kuudessa eri kohteessa on ammuttu. Haavoittuneita on useita.

Poliisin mukaan iskussa on ollut mukana useita automaattiaseilla varustautuneita epäiltyjä. Hyökkäys alkoi iltakahdeksalta paikallista aikaa.

Isku tapahtui lähellä keskustassa sijaitsevaa synagogaa, mutta toistaiseksi ei ole varmaa, oliko itse pyhäkkö iskun kohteena.

Useita kuollut ammuskelussa Wienissä – lehtitietojen mukaan isku tehtiin synagogaan
Video: MTV

Wienin juutalaisyhteisön johtaja Oskar Deutsch vahvisti, että Stadttempelin synagogan välittömässä läheisyydessä on ammuttu laukauksia.

"Mies juoksi pitkin katua tulittaen ympäriinsä"

– Ensin se kuulosti räjähdykseltä. Sitten selvisi, että ne olivat laukauksia, ja näin miehen, joka juoksi katua pitkin tulittaen ympäriinsä automaattiaseella. Sen jälkeen poliisi tuli paikalle ja vastasi tuleen, kuvaili nimettömänä pysytellyt silminnäkijä Itävallan yleisradioyhtiölle.

Silminnäkijän mukaan mies ampui ainakin 50 laukausta.

Sosiaaliseen mediaan ladatussa videossa näkyy valkoisiin pukeutunut mies, jolla on käsissään automaattiase.

Kaikkia kaupungin juutalaisia on kehotettu pysymään kodeissaan. Poliisi puolestaan on eristänyt tapahtumapaikan ja kehottaa kaikkia välttämään kaupungin keskustaa.