Rikosepäily: Poliisi aloit­taa tut­kin­nan Oulun entisen yh­dys­kun­ta­joh­ta­jan toi­mis­ta

Jääkiekko: Kärpät teki muu­tok­sia val­men­nus­ryh­mään­sä – Aho sai läh­tö­pas­sit pes­tis­tään

Luitko jo tämän: Oulun le­gen­daa­ri­nen ur­hei­lu­ta­lo murs­kak­si vauh­dil­la

Vuokrat nou­si­vat Oulussa pää­kau­pun­ki­seu­tua no­peam­min

Vuokrat nousivat monissa kaupungeissa pääkaupunkiseutua enemmän. Arkistokuva.
Vuokrat nousivat monissa kaupungeissa pääkaupunkiseutua enemmän. Arkistokuva.

Tilastokeskuksen tuore vuokratilastojulkistus kertoo vapaarahoitteisten vuokrien nousseen muualla Suomessa pääkaupunkiseutua nopeammin. Vuokrien vuosimuutos oli negatiivinen ainoastaan Mikkelissä.

Nopeimmin vuokrat ovat viimeisen vuoden aikana nousseet Turussa (+1,7 %) ja Tampereella (+1,5 %). Myös Oulussa (+1,3 %) vuokrat nousivat pääkaupunkiseudun kaupunkeja vauhdikkaammin. Helsingissä ja Espoossa vuokrien vuosimuutos oli 0,9 prosenttia. Vantaalla vuokrat nousivat vuodentakaisesta 0,8 prosenttia.

Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen kertoo tiedotteessa, että pääkaupunkiseudulla vuokramarkkinan toipuminen koronasta on selkeästi ollut muuta maata hitaampaa.

– Pandemia rajoituksineen on leikannut vuokra-asuntojen kysyntää, mutta rakentaminen ja tarjonnan kasvu ovat jatkuneet. Syksyn Vuokranantaja-barometrissa pääkaupunkiseudun vuokranantajat arvioivat vuokralaisen löytymisen vaikeutuneen aiempaan verrattuna, kun taas muualla Suomessa nähtiin tilanteen helpottuneen, arvioi Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen.

Rokkanen kertoo, että haasteista huolimatta pääkaupunkiseudulla odotukset tulevasta kehityksestä olivat edelleen positiiviset. Myös nopeasti nousseet asuntojen hinnat indikoivat kysyntähaasteiden olevan tilapäisiä

Vuokrat nousivat kolmioissa ja suuremmissa asunnoissa eniten.

– Yksi korona-ajan trendi on ollut tilatarpeen kasvu ja suurempien vuokra-asuntojen kysynnän vahvistuminen. Yksiöt ovat säilyttäneet suosionsa, mutta jonkin verran kysyntää vaikuttaa siirtyneen kaksioista kolmioihin. Kolmioiden ja suurempien vuokra-asuntojen markkina on yksiöiden ja kaksioiden markkinaan nähden pieni. Tästä syystä pienikin kysynnän kasvu on voinut vaikeuttaa suuremman vuokra-asunnon löytämistä ja nostaa vuokria.