Vuoden isäksi valittu Vesa Ilola hyö­dyn­si mi­nis­te­rin pal­kin­to­pu­he­lun: "Tar­jou­tui täl­lai­nen pieni lob­baus­het­ki"

Oululainen järjestöaktiivi Vesa Ilola sai palkintoperusteluissa kiitosta vapaaehtoistyöstä

Oulu
Vuoden isä Vesa Ilola sai kiitosta  muun muassa vapaaehtoistyöstä. Vuoden isä Vesa Ilola sai kiitosta  muun muassa vapaaehtoistyöstä.
Vuoden isä Vesa Ilola sai kiitosta muun muassa vapaaehtoistyöstä.
Vuoden isä Vesa Ilola sai kiitosta muun muassa vapaaehtoistyöstä.
Kuva: Pekka Peura

Isänpäivän alla jo perinteisesti myönnetyt Vuoden isä -palkinnot jaettiin keskiviikkona. Yksi kolmesta palkitusta on oululainen Vesa Ilola.

Palkintoperusteluissa kahden lapsen vanhempaa kiiteltiin vapaaehtoistyöstä ja työstä sosiaalisen innostamisen periaatteita noudattavien hankkeiden parissa.

– Hän on muun muassa työskennellyt lasten ja nuorten osallisuuden ja yhdenvertaisuuden puolesta erityisesti maahanmuuttajaperheiden parissa, palkintoperusteluissa todetaan.

Koronatilanteen vuoksi palkinnonjakotilaisuutta ei tänä vuonna järjestetty, mutta pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (r.) onnitteli palkittuja puhelimitse.

Ilolan mukaan puhelun aikana keskusteltiin perhe-elämästä, työelämästä ja isänpäivän suunnitelmista.

Etenkin Puolivälinkankaan alueen elämään aktiivisesti vaikuttaneena järjestötoimijana hän käytti myös tilaisuuden hyväkseen ja nosti esiin järjestöjen rahoituksen.

– Pyysin Blomqvistiä lähettämään kollegoilleen terveiset, että saataisiin järjestörahoitus Veikkauksen ja uhkapelien alta valtion budjettiin. Tästä keskusteltiin hetki, kun tarjoutui tällainen pieni lobbaushetki, Ilola sanoo.

Pihviä, pelejä ja lupaus

Vuoden isä Vesa Ilola juhlii sunnuntaina isänpäivää koronatilanteen asettamien rajoitusten mukaisesti.

– Todennäköisesti nyt ei mennä ravintolaan, kuten normaalisti, vaan hankitaan hyvät pihviainekset kotiin. Toinen lapsi on maailmalla, mutta toisen kanssa varmaan pysytään kotona ja pelaillaan lautapelejä ja vietetään leppoisaa aikaa. Jos sää sallii, kuten Föhn-tuulen pitäisi sallia, niin käydään kävelyllä.

Ilola pohtii olevansa ”elämän maratonin puolessavälissä”. Korona-aika jumiutti ehkä turhan paljon paikoilleen, ja se tuntuu jäykkyytenä.

– Kun normaalisti tehdään uudenvuodenlupaus, niin mietin, että pitäisikö tehdä sellainen isänpäivänlupaus, että isä lupaa verrytellä ja venytellä vähän enemmän.

Asemassaan Vuoden isänä Vesa Ilola muistuttaa vielä, että uudelleen kiihtyneessä korona-ajassa lastenoikeudet on muistettava.

– Nythän me emme mene kiinni, kuten keväällä. Pidän äärettömän tärkeänä, että koulut ovat auki ja lasten ja nuorten harrastusmahdollisuudet pysyvät yllä, kunhan turvallisuudesta pidetään huolta.