Tilaajille

Vuoden 2025 Oulun asun­to­mes­su­alue alkaa hah­mot­tua – Kil­pai­lu­töis­sä ko­ros­tu­vat uusi silta yli Har­taan­se­län ja yh­tei­söl­li­nen ym­pä­ris­tö

Oulun asuntomessujen suunnittelukilpailun työt valmistuivat. Voittipa mikä ehdotus tahansa, Hartaanselkä uudistuu ja kasvaa.

Oulun asuntomessujen suunnittelukilpailun työt valmistuivat. Voittipa mikä ehdotus tahansa, Hartaanselkä uudistuu ja kasvaa. Vanha kaupunginvarikko säilytetään ja muutetaan yhteisöllisiksi tiloiksi.

Vuonna 2025 Oulussa järjestettävien asuntomessujen suunnittelukilpailutyöt ovat valmistuneet ja asetetaan kaupunkilaistenkin nähtäville ja äänestettäviksi. Kaikissa neljässä työssä messualueelle Hartaanselälle rakennetaan kevyen liikenteen silta. Myös erikoisen mallinen kaupunginvarikko on kaikissa suunnitelmissa määrä säilyttää, ja sille on ajateltu yhteisöllistä käyttöä.

Suunnitelmien nimet ovat Hoijakka, Delta Living Labit, Pietarin kalansaalis ja Western Stars, joiden takana ovat arkkitehtitoimistot tai yhteenliittymät Arkkitehtitoimisto Ajak, Muuan Oy, Mandaworks Ab ja Arkkitehdit Anttila ja Rusanen. Kilpailun ratkaiseville tuomareille ei kerrota, mikä toimisto on minkäkin työn tehnyt.