Suurpetokeskus: Eläin­tar­ha­lu­pa pe­rut­tiin, poliisi jatkaa ri­kos­tut­kin­taa

Pääkirjoitus: Puun käyt­tö­kat­toa ei saa ulottaa hak­kuu­täh­tei­siin

Voi­mak­kaat rä­jäh­dyk­set len­to­tu­ki­koh­das­sa Kri­mil­lä näyt­tä­vät tu­hon­neen tois­ta­kym­men­tä Venäjän so­ti­las­ko­net­ta – WP: Iskun takana Uk­rai­nan eri­kois­jou­kot

Sodan kalustotappioita kuva- ja videolähteistä seuraavan Oryx-sotablogin mukaan Venäjä menetti räjähdyksissä ainakin neljä Su-30 ja seitsemän Su-24 -konetta.

Ukrainan erikoisjoukot olivat Krimin niemimaalla sijaitsevan Sakyn lentotukikohdan tuhoisien räjähdysten takana, ukrainalainen hallituslähde kertoi Washington Postille.

Sakyn lentotukikohdassa tapahtui useita voimakkaita räjähdyksiä tiistaina. Niiden aiheuttajasta ei ole varmuutta. Mahdollisina on pidetty erikoisjoukkojen ohella drooni-iskua tai pidemmän kantaman ohjuksilla tehtyä iskua.

Venäläisten käyttämässä Sakin lentotukikohdassa tapahtuneet suuret räjähdykset tallentuivat videolle.
Venäläisten käyttämässä Sakin lentotukikohdassa tapahtuneet suuret räjähdykset tallentuivat videolle.
Kuva: Kuvakaappaus

Ukrainalla ei tähän asti ole tiedetty olevan Krimille saakka kantavia ohjuksia lukuun ottamatta Neptune-meritorjuntaohjuksia.

Venäjän sotilaskalustotappioita kuva- ja videolähteistä seuraavan Oryx-sotablogin mukaan Venäjä menetti räjähdyksessä ainakin 11 lentokonetta, neljä Su-30 ja seitsemän Su-24 -konetta.

Tukikohdasta saatiin keskiviikkoiltana satelliittikuvia, joissa näkyy useita räjähdyskraatereita, tuhoutuneita Venäjän sotilaskoneita ja rakennuksia sekä massiivisen tulipalon jälkiä.

Ukraina ei ole virallisesti myöntänyt olleensa iskun takana.

Venäjä on väittänyt räjähdysten johtuneen onnettomuudesta varastoissa olleiden pommien kanssa.

Satelliittikuvat näyttävät laajat tuhot Venäjän lentotukikohdassa miehitetyllä Krimillä
Video: MTV

11.8. kello 9.05 : Lisätty video.