Terveys: Ou­lu­lai­nen Olli Jun­tu­nen meni vat­sa­ki­vun takia lää­kä­riin, samalla löytyi keuh­ko­ve­ri­tulp­pa

Polttoaine: Die­se­lin hinta painui Poh­jois-Poh­jan­maal­la­kin alle kahden euron

Voi­ma­joh­to­jen uu­si­mi­nen aloi­te­taan Kai­nuus­sa – säh­kö­ase­maa laa­jen­ne­taan Suo­mus­sal­mel­la

Sähkönsiirtoyritys Caruna aloittaa Kainuussa ja Pirkanmaalla mittavan voimajohtoprojektin, jolla parannetaan sähköverkon luotettavuutta ja säävarmuutta.

Tykkylumen ja huurtumisen aiheuttamat sähkökatkot ovat piinannet Kainuuta.
Tykkylumen ja huurtumisen aiheuttamat sähkökatkot ovat piinannet Kainuuta.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Sähkönsiirtoyritys Caruna aloittaa Kainuussa ja Pirkanmaalla mittavan voimajohtoprojektin, jolla parannetaan sähköverkon luotettavuutta ja säävarmuutta. Alueilla uusitaan 110 kilovoltin voimajohtoja yhteensä noin 75 kilometriä. Lisäksi Suomussalmella laajennetaan sähköasemaa.

Kainuussa voimajohtoa rakennetaan Peuravaaran ja Suomussalmen alueella. Uusi siirtoyhteys keventää kuormitustilannetta olemassa olevilla johdoilla ja parantaa alueen sähkönjakelun toimitusvarmuutta.

– Voimajohtojen uusiminen parantaa siirtoyhteyksien luotettavuutta ja palvelee alueen suurten teollisuusasiakkaiden sähkönsiirtotarpeita niin sähkönkäytön kuin tuotannonkin osalta. Saneerauksen avulla ne päivitetään palvelemaan tulevaisuuden tarpeita, Carunan alueverkkopäällikkö Miia Wallén toteaa.

Voimajohtorakentamisen ja sähköasemaurakoinnin toteuttaa Empower. Rakennustyöt käynnistyvät tämän vuoden alkupuolella ja ne työllistävät alueilla suoraan kymmeniä henkilöitä seuraavan kolmen vuoden aikana. Voimajohdot otetaan vaiheittain käyttöön vuoden 2020 loppuun mennessä.