Mainos

Voiko yritys joutua mak­sa­maan työn­te­ki­jän­sä työ­tur­val­li­suus­asiois­ta saamat sakot?

Yrityksemme työntekijää epäillään työturvallisuusrikoksesta. Voiko yritys joutua maksamaan sakkoa työturvallisuusasioissa?

MARKUS PÖHÖ Asianajaja, varatuomari Asianajotoimisto Pöhö Oy
MARKUS PÖHÖ Asianajaja, varatuomari Asianajotoimisto Pöhö Oy

Yritys voi joutua maksamaan yhteisösakkoa sen toiminnassa tehdystä rikoksesta tietyin edellytyksin. Rikoslaissa on oltava nimenomainen maininta siitä, että yhteisösakko koskee kyseistä rikosta. Työturvallisuusrikos on yksi näistä rikoksista.

Lain mukaan oikeushenkilö (esim. osakeyhtiö) tuomitaan yhteisösakkoon, jos sen lakisääteiseen toimielimeen tai muuhun johtoon kuuluva tai oikeushenkilössä tosiasiallista päätösvaltaa käyttävä henkilö on ollut osallinen rikokseen tai sallinut rikoksen tekemisen.

Yhteisösakkoon tuomitaan myös, jos oikeushenkilön toiminnassa ei ole noudatettu vaadittavaa huolellisuutta ja varovaisuutta rikoksen ehkäisemiseksi.

Kysymys on kokonaisharkinnasta ja tiettyjen olosuhteiden vallitessa yhteisösakko voidaan jättää tuomitsematta. Näin on esimerkiksi silloin, kun oikeushenkilön tekemä laiminlyönti tai sen toiminnassa tehty rikos on vähäinen, tai jos rangaistusta olisi pidettävä kohtuuttomana ottaen huomioon muut rikoksesta oikeushenkilölle aiheutuneet seuraukset. Harkintaan vaikuttaa myös se, onko oikeushenkilö vapaaehtoisesti ryhtynyt tarpeellisiin toimiin uusien rikosten ehkäisemiseksi.

Yhteisösakon määrä on lain mukaan vähintään 850 ja enintään 850 000 euroa.