Vi­rus­tar­tun­nat las­ke­vat edel­leen – vuo­ro­kau­des­sa tuli 62 var­mis­tet­tua ta­paus­ta, tes­taus­ten määrä kasvaa

Todellinen tartuntojen määrä on paljon suurempi, koska kaikkia tartuntaepäilyjä ei edelleenkään todenneta laboratoriossa.

Koronatartunnat kääntyivät laskuun.
Koronatartunnat kääntyivät laskuun.
Kuva: TONI REPO

Todellinen tartuntojen määrä on paljon suurempi, koska kaikkia tartuntaepäilyjä ei edelleenkään todenneta laboratoriossa.

Koronavirustartuntojen määrä Suomessa laskee edelleen. Viimeisen vuorokauden aikana uusia varmistettuja tartuntoja tuli 62 kun edellisen vuorokauden aikana niitä oli 71.

Suomessa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) keskiviikkoaamun koronakatsauksen mukaan 1446 laboratoriossa varmistettua koronavirustartuntaa.

Suurinta kasvu oli edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa nyt on todettu 931 tartuntaa. Sielläkin tartuntojen määrä on kääntynyt laskuun: vuorokaudessa uusia tartuntoja tuli 35 kun niitä edellisen vuorokauden aikana oli 50.

Testattuja henkilöitä noin 1000 lisää

THLkertoi tiistaina iltapäivällä tehtyjen koronavirustestien määrän kasvusta. Testattuja näytteitä oli tiistain iltapäivän tilanteen mukaan noin 22 600.

Koronavirustestejä voidaan tällä hetkellä tehdä noin 2500 päivässä.

THL:n tiedot perustuvat tartuntatautirekisteriin, minkä vuoksi laboratoriotestien tuloksissa on viiveisiin perustuvaa epätarkkuutta.

Tartuntojen todellinen määrä Suomessa on todennäköisesti ilmoitettua suurempi myös sen vuoksi, että kaikkia lieväoireisia tai oireettomia henkilöitä ei testata.

Sairaalahoidossa 137, joista tehohoidossa 56

Koronavirukseen kuolleita on Suomessa 17.

Viiden yliopistollisen sairaalan osastoilla oli tiistaina hoidossa 137 koronaviruspotilasta, joista 56 oli tehohoidossa.

Eniten potilaita oli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sairaaloissa, kaikkiaan 100, joista tehohoidossa oli 42.