Viivi Le­hi­koi­nen aitoi mes­ta­rik­si - EM-raja oli paperia

Tampereella nuorten MM-kisoissa viime viikolla yhdeksänneksi sijoittunut Helsingin IFK:n Viivi Lehikoinen aitoi 400 metrin Suomen mestariksi ajalla 57,26.

Tampereella nuorten MM-kisoissa viime viikolla yhdeksänneksi sijoittunut Helsingin IFK:n Viivi Lehikoinen aitoi 400 metrin Suomen mestariksi ajalla 57,26. Lehikoinen sivusi jo nuorten kisoissa Berliinin EM-kisojen tulosrajaa 57,70, mutta nyt aika alittui reilusti.

Voittoaika on kauden kotimainen kärkitulos. Viime kaudella 18-vuotias juoksijalupaus tykitti ajan 56,49.

- Ei ollut vieläkään puhtain mahdollinen suoritus. Alkukaarre ja takasuora vähän takkusi, mutta lopussa sain hyvin boostia. Ihan vähän jäi hampaankoloon, mutta olen onnellinen mestaruudesta, Lehikoinen sanoi.

- Tällä kaudella on tullut paljon tiukkoja kisoja, ja se on parantanut minun paineensietokykyäni. Aika voi vielä parantua, kun kaikki loksahtaa paikoilleen, HIFK:n juoksija jatkoi.

SM-hopealle juoksi Hilla Uusimäki ajalla 57,78. Uusimäki jäi kitkerät kahdeksan sadasosaa EM-kisojen tulosrajasta. Pronssia saavutti Nea Mattila uudella ennätyksellään 58,11.

Miesten pitkällä aitamatkalla voiton nappasi Laitilan Jyskeen Joni Vainio-Kaila ajalla 51,62.

Mestaruus on Laitilan Jyskeen juoksijalle uran ensimmäinen. Palkintokaapista löytyy ennestään kolme hopeaa ja kaksi pronssia.

- On tätä kultaista mitalia monta vuotta jo metsästetty. Teknisesti juoksu oli aika heikko. Kolhaisin takasuoralla yhteen aitaan tosi rajusti. Kunto on kuitenkin kova. Loppukaudesta voi odottaa vielä parempia aikoja, Vainio-Kaila totesi.

Vasta 17-vuotias Chibunna Ezeabasirim kiri SM-hopealle ajalla 52,08. Petteri Monni oli kisan kolmas.