Tilaajille

Vii­ni­mais­te­ri Tuomas Me­ri­luo­to kertoo, mikä on sak­sa­lais­ten viinien suosion sa­lai­suus – Vir­tuaa­li­ses­sa vii­ni­tas­tin­gis­sä mais­tel­laan kolmea Ries­lin­giä

Riesling-rypäle on kuin suomalainen mansikka: kun kypsyminen tapahtuu hitaasti viileässä ilmastossa, makeus ja kirpeys korostuvat. Rieslingiä on kiittäminen siitä, että Saksasta on tullut yksi suosituimpia valkoviinimaita Suomessa. Master of Wine Tuomas Meriluoto uskoo, että lisäksi suosion taustalla on suomalaisten viinimaun muutos.

Viiniasiantuntija Tuomas Meriluodon mukaan Rieslingin menestyksen salaisuus on se, että rypäleestä tulee viinejä todella moneen makuun rutikuivasta makeaan.
Viiniasiantuntija Tuomas Meriluodon mukaan Rieslingin menestyksen salaisuus on se, että rypäleestä tulee viinejä todella moneen makuun rutikuivasta makeaan.
Kuva: Kimmo Penttinen

Kaiken takana on Riesling. Trendikäs rypälelajike tuottaa suhteellisen kevyitä mutta aromikkaita, poikkeuksellisen monipuolisia viinejä.

Ensimmäinen maininta Rieslingistä löytyy vuodelta 1435, ja viime vuosina rypäle on noussut uuteen suosioon ympäri maailmaa. Suomessa Rieslingiä on kiittäminen siitä, että saksalaisten viinien kulutus on kasvanut voimakkaasti viimeisen kymmenen vuoden aikana.