Viikko käyn­nis­tyy Oulussa ve­si­sa­teel­la – pa­rin­kym­me­nen asteen läm­pö­ti­lat mah­dol­li­sia myö­hem­min vii­kol­la

Oulun seudulla viikko alkaa sään osalta epävakaisena, mutta poutaantuu loppuviikkoa kohti.

Maanantaina sataa ennusteen mukaan vettä Oulun alueella. Arkistokuva.
Maanantaina sataa ennusteen mukaan vettä Oulun alueella. Arkistokuva.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun seudulla viikko alkaa sään osalta epävakaisena, mutta poutaantuu loppuviikkoa kohti. Ilmatieteen laitoksen mukaan maanantai on viileä ja sateinen, ja silloin voi esiintyä myös navakkaa puuskittaista tuulta.

– Vettä voi tulla melko reippaasti, reilu kymmenenkin millimetriä. Sade alkaa aamukuuden tai -seitsemän aikoihin ja kestää 2-3 tuntia, päivystävä meteorologi Jari Tuovinen sanoo.

Illaksi sää kuitenkin poutaantuu.

Tiistain ja keskiviikon aikana lounaistuuli puhaltaa ja aamut ovat selkeitä. Päivällä taivaalle kertyy pilviä ja voi esiintyä iltapäiväkuuroja. Lämpötila on kahdenkymmenen asteen liepeillä ja ukkonenkin voi jyrähdellä jossain vaiheessa.

– Loppuviikko sen sijaan näyttää poutaisemmalta, sateet painottuvat Itä-Lappiin. Oulussa torstaina aurinkoisessa säässä voi hyvinkin olla 20 astetta lämmintä, Tuovinen sanoo.

Tuovisen mukaan ensi viikon sää on ajankohtaan nähden melko tyypillinen.

– Ehkä aavistuksen verran jopa lämpimämpi. Vaikka yöt ovat melko selkeitä viikon puolivälissä, hallaa ei nähdä, Tuovinen sanoo.

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kaleva.fi:n sääsivulta.