Viikko alkaa Oulun seu­dul­la vii­leä­nä, mutta sitten alkaa lämmetä ja tuulla – lop­pu­vii­kos­ta tulee vettä ja sitten lunta

Alkava viikko tuo tullessaan monenlaista säätä Oulun seudulle. Lämpötilat kohoavat jonkin verran, eikä päiväsaikaan nähdä pakkasia ennen tulevaa viikonloppua.

Tiistaina Oulun seudulle on luvassa kovaa tuulta, joka rauhoittuu taas keskiviikon aikana. Arkistokuva.
Tiistaina Oulun seudulle on luvassa kovaa tuulta, joka rauhoittuu taas keskiviikon aikana. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Alkava viikko tuo tullessaan monenlaista säätä Oulun seudulle. Lämpötilat kohoavat jonkin verran, eikä päiväsaikaan nähdä pakkasia ennen tulevaa viikonloppua. Torstain-perjantain aikana alkavat vesisateet.

Alkuviikosta maanantai on pilvipoutainen, joskin pilviverho voi rakoilla. Elohopea kohoaa noin pariin asteeseen, kertoo Forecan päivystävä meteorologia Anna Latvala.

– Tiistaina lännestä tulee sitten sadealue, joka tuo vesisateita. Aamulla on mahdollista, että sade tulee räntänä Oulun seudulla.

Sadealue tuo muassaan myös hieman lämpimämpää ilmaa, ja päivällä mittari näyttää noin viittä plusastetta. 

– Illalla voi olla tätäkin lämpimämpää, noin 6-7 astetta. Tosin tiistaina lännenpuoleinen tuuli voimistuu samalla ja on puuskissa kovaa, Latvala kertoo.

Keskiviikko tuo poutaisempaa säätä ja tuulikin rauhoittuu. Torstaina säätila muuttuu jälleen sateisempaan suuntaan. Poutaakin on silti ajoittain luvassa, ja sää pysyy melko lämpimänä. 

Perjantaina sateet jatkuvat, ja ensi viikonloppuna sää kääntyy jälleen talvisempaan suuntaan, Latvala kertoo.

– Lämpötila laskee ja luntakin näyttäisi olevan tulossa. Ennusteessa on tosin vielä epävarmuutta.

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kalevan Sää-sivulta