Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­käai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­seop­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Viih­det­tä piik­ka­reil­la – Kuo­ro­päi­vä päätti Oulun juh­la­vii­kot

Lämmin sää suosi lauantaina kuoropäivää Oulussa. Ilmaiset esitykset naurattivat ja laulattivat yleisöä.

"Vielä kun sytyttäisivät nuo lamput."
"Vielä kun sytyttäisivät nuo lamput."
Kuva: Iida Vaara

Kirjoittaja ovat Kalevan yleisöarvioijia, jotka raportoivat yleisön näkökulmasta Oulun juhlaviikkojen festivaalitapahtumista.


Nuotin vieressä on tilaa -kuoropäivä 31.8.


Lämmin sää suosi lauantaina kuoropäivää. Kuoroja esiintyi ympäri kaupunkia. Ilmaiset esitykset naurattivat ja laulattivat yleisöä. Esiintyjillä näytti myös olevan hauskaa ja osalla kuoroista oli huumoria mukana koreografioissa. Vierailimme useammassa esityksessä, joista muutaman nostamme esille. –

Mannerheiminpuisto täyttyi avajaispäivänä oululaisista. Satuimme paikalle sopivasti, sillä tarjolla oli ilmaiseksi pullaa ja kahvia. Yksi myyjä oli lähtemässä, eikä halunnut hävikkiä tulevan. Puiston reunassa esiintyi Kaikukuoro. Harmillisesti heidän äänensä ei kuulunut kovin kauas ja lava oli liian matala. Mikrofonia ei ollut käytössä. Tunnelmaan olisi sopinut, että esitys olisi kuulunut koko puistoon. Olihan kuitenkin kyseessä puiston avajaiset. Esitys jäi lavan läheisyyteen pakkautuneen porukan yksityistilaisuudeksi.

Jumprussa esiintyi energinen naiskuoro, Viihdepiikkarit. He viihdyttivät yleisöään iloisella otteella. Jumprun patio oli täyttynyt lauantai-illasta nauttivista ihmisistä. Kuoro oli pation reunassa, ihmisten seassa. Laulu kuului heikosti ja esitystä ei nähnyt kunnolla. Iso joukko paikallaolijoista ei välittänyt esityksestä mitään. Tämä luultavasti johtui siitä, etteivät he tienneet esityksen olevan meneillään.

Olisi ollut kohteliasta kuunnella ja hiljentyä esityksen parissa. Se olisi onnistunut parhaiten toteuttamalla kuoroille tilaisuuteen kunnollisen äänentoiston. Hauskoja ja mukaansatempaavia esitykset kuitenkin olivat. Lähimpänä kuoroa oleva joukko jopa tanssahteli ja lauloi esityksen tahdissa. Viihdepiikkareiden jälkeen esiintyi Cassiopeia goes PMMP. Patiolla esitystä ei kuullut ollenkaan, vaan joutui lukemaan kuorolaisten huulilta mitä lauloivat. Jumprun ulkopuolella esitys kuului selvemmin.

Kokonaisuutena kuoropäivä oli mukava idea levittää laulun iloa. Toteutuksessa olisi ehkä hiukan parannettavaa. Esityksen pitäisi näkyä ja kuulua suurimmalle osalle paikallaolijoista. Kuoropäivä päätti Oulun juhlaviikot ja toi viihdettä ilmaiseksi oululaisille. Kiitos esiintyjille!