Viihde

Toimittaja tuli esiin rivien välistä

Kiintiökriitikko Reetta Nousiainen pääsee syväluotaamaan lööppien perukoille Pressiklubin toimittajana.
Viihde 16.1.2009 0:00
Katariina Vuori
Toimittaja Reetta Nousiainen, 34, on innoissaan uudesta työstään tänään televisioihin palaavassa Pressiklubissa.

Muun muassa Kalevassa, Journalisti-lehdessä, Iltasanomissa, Aamulehdessä ja Savon Sanomissa rivien välissä hyörinyt Nousiainen kuvailee itseään ohjelman kiintiönaiseksi ja lisäksi ryhmän ainoaksi, joka ei ole ainakaan vielä kirjoittanut Helsingin Sanomien Mitä ajattelit tänään -kolumnia.

Ruben Stillerin isännöimän mediakeskusteluohjelman toimittajana vilahtava Nousiainen ei usko, että esiintyminen ruudussa ehkä joka toinen viikko muuttaa yksityiselämää piinalliseksi.

"Tänä päivänä televisiossa on niin paljon kasvoja, niin julkkiksia, toimittajia kuin taviksiakin, että tuskin tästä mitään sen kummempaa seuraa. Ehkä tilanne olisi ollut toinen joskus kymmenen vuotta sitten", Nousiainen uskoo.

Vaan eipä Nousiainen televisioon lähtenytkään julkkishulluudenkiilto silmissään. Uuden kokemuksen ja erilaisen median lisäksi Pressiklubi tarjoaa Nousiaiselle oivan mahdollisuuden harjoittaa hänen lempipuuhaansa: ammattimasokismia, kritiikkiä omaa ammattikuntaa kohtaan.

"Olen aina suhtautunut median ja toimittajien tekemisiin todella kriittisesti. Mieheni on journalisti ja kotona arvostelemme niin toistemme kuin muidenkin aikaansaannoksia", Nousiainen paljastaa.

Viikon kuumiin uutisiin ja lööppeihin pureutuva uudistunut Pressiklubi avaa katsojille viikoittain useampia kuumottavia aiheita. Nousiainen ja hänen aisaparinsa, konkaritoimittaja Riku Siivonen, tuovat ohjelmaan provosoivia alustuksia ja teräviä kommentteja.

"Haluaisin lisäksi avata katsojille mediamaailmaa ja sitä, mistä aineksista uutisten sisältö muodostuu", Nousiainen pohtii. Joku katsoja saattaa pettyäkin: salajuonien ja tarkoin harkittujen paljastusten sijasta lööpit syntyvät usein sattumalta ja hyvin maallisin keinoin.

Ohjelman isäntä, Ruben Stiller, on Nousiaisen tavoin jossain mielessä uuden edessä. Stiller jätti Ylen 15 vuotta sitten ovet paukkuen, mutta nyt Pasilassa katsottiin karenssiajan päättyneen ja Stilleriä pyydettiin herättämään eloon jonkun aikaa horroksessa ollut ohjelma.

"Tapahtuneista huolimatta Rubenin ja Ylen välillä henki on ihan hyvä. Ruben on sanonut jännittävänsä uutta rooliaan hieman vakavamman ohjelman isäntänä", Nousiainen välittää useiden huumoripitoisten keskusteluohjelmien isäntänä toimineen Stillerin ajatuksia.

Nousiainen kuvailee Stilleriä juuri sellaiseksi työkaveriksi kuin television perusteella hänet kuvittelikin.

"Ruben on ihana työkaveri, todella kiltti ja empaattinen, hän ottaa kaikki huomioon", Nousiainen hehkuttaa.

Ruutuosuuden lisäksi Nousiainen hankkii ohjelmaan taustatietoja aiheista ja osallistuu ideointiin. Se, kuinka monet televisiossa nähtävistä ohjelmista on tarkoin etukäteen käsikirjoitettuja, ja kuinka monen ohjelman juontaja ja muut päähenkilöt ovat oikeasti talkshow-neroja, vaihtelee suuresti.

"Aiheet ja taustat kerätään Pressiklubiin työryhmässä, mutta muuten ohjelman toteutus ja sanallinen kulku on Rubenin henkilökohtaista panosta. Pressiklubi ei ole niin tarkasti etukäteen käsikirjoitettu kuin esimerkiksi Uutisvuoto."

Uuden Pressiklubin vaihtuvina journalistijäseninä toimivat jo tutut kasvot Saska Saarikoski, Anna-Stina Nykänen, Matti Apunen ja Reijo Ruokanen sekä uusina lööppirääppijöinä Ylioppilaslehden päätoimittaja Veera Luoma-Aho, Mirja Pyykkö, Demin päätoimittaja Jenni Lieto, Suosikin päätoimittaja Ville Kormilainen, Leif Salmen sekä Kaarina Hazard.

Pressiklubi tänään Yle TV2:lla
kello 19.20-20.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Häh? Kuka on tämä Reetta Nousiainen, kun hänestä saadaan näinkin pitkä juttu aikaiseksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image