Viihde

Toimittaja tuli esiin rivien välistä

Kiintiökriitikko Reetta Nousiainen pääsee syväluotaamaan lööppien perukoille Pressiklubin toimittajana.
Viihde 16.1.2009 0:00
Katariina Vuori
Toimittaja Reetta Nousiainen, 34, on innoissaan uudesta työstään tänään televisioihin palaavassa Pressiklubissa.

Muun muassa Kalevassa, Journalisti-lehdessä, Iltasanomissa, Aamulehdessä ja Savon Sanomissa rivien välissä hyörinyt Nousiainen kuvailee itseään ohjelman kiintiönaiseksi ja lisäksi ryhmän ainoaksi, joka ei ole ainakaan vielä kirjoittanut Helsingin Sanomien Mitä ajattelit tänään -kolumnia.

Ruben Stillerin isännöimän mediakeskusteluohjelman toimittajana vilahtava Nousiainen ei usko, että esiintyminen ruudussa ehkä joka toinen viikko muuttaa yksityiselämää piinalliseksi.

"Tänä päivänä televisiossa on niin paljon kasvoja, niin julkkiksia, toimittajia kuin taviksiakin, että tuskin tästä mitään sen kummempaa seuraa. Ehkä tilanne olisi ollut toinen joskus kymmenen vuotta sitten", Nousiainen uskoo.

Vaan eipä Nousiainen televisioon lähtenytkään julkkishulluudenkiilto silmissään. Uuden kokemuksen ja erilaisen median lisäksi Pressiklubi tarjoaa Nousiaiselle oivan mahdollisuuden harjoittaa hänen lempipuuhaansa: ammattimasokismia, kritiikkiä omaa ammattikuntaa kohtaan.

"Olen aina suhtautunut median ja toimittajien tekemisiin todella kriittisesti. Mieheni on journalisti ja kotona arvostelemme niin toistemme kuin muidenkin aikaansaannoksia", Nousiainen paljastaa.

Viikon kuumiin uutisiin ja lööppeihin pureutuva uudistunut Pressiklubi avaa katsojille viikoittain useampia kuumottavia aiheita. Nousiainen ja hänen aisaparinsa, konkaritoimittaja Riku Siivonen, tuovat ohjelmaan provosoivia alustuksia ja teräviä kommentteja.

"Haluaisin lisäksi avata katsojille mediamaailmaa ja sitä, mistä aineksista uutisten sisältö muodostuu", Nousiainen pohtii. Joku katsoja saattaa pettyäkin: salajuonien ja tarkoin harkittujen paljastusten sijasta lööpit syntyvät usein sattumalta ja hyvin maallisin keinoin.

Ohjelman isäntä, Ruben Stiller, on Nousiaisen tavoin jossain mielessä uuden edessä. Stiller jätti Ylen 15 vuotta sitten ovet paukkuen, mutta nyt Pasilassa katsottiin karenssiajan päättyneen ja Stilleriä pyydettiin herättämään eloon jonkun aikaa horroksessa ollut ohjelma.

"Tapahtuneista huolimatta Rubenin ja Ylen välillä henki on ihan hyvä. Ruben on sanonut jännittävänsä uutta rooliaan hieman vakavamman ohjelman isäntänä", Nousiainen välittää useiden huumoripitoisten keskusteluohjelmien isäntänä toimineen Stillerin ajatuksia.

Nousiainen kuvailee Stilleriä juuri sellaiseksi työkaveriksi kuin television perusteella hänet kuvittelikin.

"Ruben on ihana työkaveri, todella kiltti ja empaattinen, hän ottaa kaikki huomioon", Nousiainen hehkuttaa.

Ruutuosuuden lisäksi Nousiainen hankkii ohjelmaan taustatietoja aiheista ja osallistuu ideointiin. Se, kuinka monet televisiossa nähtävistä ohjelmista on tarkoin etukäteen käsikirjoitettuja, ja kuinka monen ohjelman juontaja ja muut päähenkilöt ovat oikeasti talkshow-neroja, vaihtelee suuresti.

"Aiheet ja taustat kerätään Pressiklubiin työryhmässä, mutta muuten ohjelman toteutus ja sanallinen kulku on Rubenin henkilökohtaista panosta. Pressiklubi ei ole niin tarkasti etukäteen käsikirjoitettu kuin esimerkiksi Uutisvuoto."

Uuden Pressiklubin vaihtuvina journalistijäseninä toimivat jo tutut kasvot Saska Saarikoski, Anna-Stina Nykänen, Matti Apunen ja Reijo Ruokanen sekä uusina lööppirääppijöinä Ylioppilaslehden päätoimittaja Veera Luoma-Aho, Mirja Pyykkö, Demin päätoimittaja Jenni Lieto, Suosikin päätoimittaja Ville Kormilainen, Leif Salmen sekä Kaarina Hazard.

Pressiklubi tänään Yle TV2:lla
kello 19.20-20.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Häh? Kuka on tämä Reetta Nousiainen, kun hänestä saadaan näinkin pitkä juttu aikaiseksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

88
Opetusministeriö lopettaa perussuomalaisten nuorten avustuksen maksamisen – asia liittyy Twitter-tilillä julkaistuun kuvaan
54
Iltalehti: Kansanedustaja Suna Kymäläinen saanut uusia velkomustuomioita, jätti pikavipit maksamatta
52
Arkkipiispa vastasi Päivi Räsäselle: "Kirkon sanoma kuuluu kaikille" – Eroa harkinnut Räsänen on päättänyt jatkaa kirkon jäsenenä
45
Päivi Räsäsen kommenttien jälkeen merkittävä piikki eroakirkosta.fi -sivun erotilastossa
34
Suomen Nato-optio ei ole enää entisellään verrattuna kolmen vuoden takaiseen – selvitystä tekemässä ollut ranskalainen asiantuntija muuttaisi vain yhden asian
33
Pakettiauto törmäsi liikenteenohjausvaunuun Pohjantiellä – turvatyynyt laukesivat, kuljettaja satutti otsaansa
33
Oulu haluaa liki 40 miljoonan euron lisäykset hallituksen esitykseen, tyytymätön ratarahoitukseen – kaupunki lähetti vetoomuksen ministeri Tuppuraiselle ja alueen kansanedustajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Menettekö suviseuroihin muhokselle

119 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image