Viihde

Pa­rin­va­lin­taoh­jel­mas­sa miehen tehtävä numero yksi: Pissaa vasten puuta

Jenny nuuhkii seitsemää kumppaniehdokasta löytääkseen sopivan. Onko hajuaisti oikeassa? KUVA: Cathrine Dillner Hagen
Viihde 10.9.2018 7:00
Elina Pajunen

Kun kemiat kohtaavat

★★★ Hajut vaikuttavat parinvalinnassa enemmän, kuin arvaammekaan.

Norjalaisessa sarjassa urheilullinen sinkkunainen Jenny lähtee aistikokeiden avulla selvittämään, kuka seitsemästä satojen halukkaiden joukosta valituista kumppanikandidaateista olisi hänelle sopivin.

Ensimmäisessä tehtävässä ei ainakaan morsianehdokas pääse helpolla. Miesten tehtävä on pissata vasten puuta, ja Jennyn tehtäväksi jää rankata miehet järjestykseen virtsan tuoksun perusteella.

Kumppanin valinnan kannalta haju on aisteista merkittävin. Jos toisen haju miellyttää, hänellä on todennäköisesti erilainen immuunijärjestelmä kuin itsellä, mikä on etu suvunjatkamisen kannalta. Kun puolustuskyvyt täydentävät toisiaan, lapset ovat todennäköisemmin terveitä.

Naiset ovat miehiä herkempiä haistamaan sopivan kumppanin. Ovulaatio herkistää naisen hajuaistia entisestään. Ovulaation aikaan parinvalinta kuitenkin osuu todennäköisemmin maskuliinisempaan mieheen kuin muina aikoina kuukaudesta. Muulloin hajuaisti kannustaa valitsemaan huolehtivaisen, kiltin ja anteliaan tyypin.

Virtsanäytteen lisäksi 26-vuotias Jenny haistelee silmät sidottuina kunkin miehen leukaperät ja kainalot, ja pisteyttää miehet sen jälkeen hajujen perusteella. Tulevissa jaksoissa otetaan käyttöön myös muut aistit. Yksi toisensa jälkeen miehistä pudotetaan aistimittarien perusteella epäsopivimmat pois.

Yle Teema & Fem maanantai 10.9. klo 22.45

MAINOS

Kommentoi

Aistimme ovat heikentyneet ja ihmisnaaras aikoinaan muutti myös seksuaalista käyttäytymistään järkiperäisistä syistä saadakseen uroksen suojelemaan häntä ja jälkeläisiään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naisissa on sama juttu. Seksikäs tuoksu (ei haju) leijuu todella harvoin eteen, mutta selkeästi tunnistettava juttu on!
Halu herää väkisin. Ei voi mitään. Hienhaju taas on varmasti karkoittava juttu, mutta sellainen puhtaan ihon hormonaallinen tuoksu saa miehen ihan villiksi! Ainakin minut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sitä nyt nyt ollaan niin eläimiä, niin eläimiä taas, tai jo, tai vieläkin...ainakin evoluutio-tero-eetikkojen mielestä. Vaan huono se on niiin monimutkaista olentoa kuin ihmistä hajujen perusteella valita. puhumalla ne asiat selviää. Nuuskinta on puhetaidottomien eläinten hommia, eikä ne niin perusta kumppaninsa psyykkeestä ja mitä mieltä oma suku ja apet sekä anopit ovat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis mitäh! Sukupuoli on SOSIAALINEN konstruktio, ei näillä hajuilla voi olla minkään kanssa mitään tekemistä. Myös haju on sosiaalinen konstruktio, myös ulkonäkö. Itse asiassa myös sosiaalinen konstruktio -termi on sosiaalinen konstruktio

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan samaa mieltä!!

MInä niin triggeröidyn tälläisistä artikkeleista. Pitäisi määrätä laki pakollisesta triggeröitymis-varoituksesta artikkelien yhteyteen, etteivät herkimmät ahdistuisi. Ja missä viipyvät safety-zonet, joissa mahdollisesti triggeröivien asioiden esiinnostaminen on kielletty?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

125
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
91
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
39
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
36
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
33
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
32
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
23
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image