Viihde

Kerro meille: Mitä mieltä olet uudesta Muumilaakso-sarjasta?

Uusi Muumilaakso-sarja on kuvien perusteella satumaisen kaunis.
Viihde 25.2.2019 20:28
Heidi Peltonen

Uuden Muumilaakso-sarjan ensimmäinen jakso näytettiin tänään maanantai-iltana televisiossa Ylen TV2-kanavalla.

Muumien tarinoita esittävä tv-sarja saa ensimmäistä kertaa ensi-iltansa sitten syksyn 1991, jolloin ensi-iltansa sai todella monelle suomalaiselle tuttu Muumilaakson tarinoita -animaatiosarja. Kyseinen sarja on monelle "se ainoa oikea" Muumeista kertova animaatio.

Muumilaakson tarinoita -sarjan uusi dubbaus herätti vuonna 2017 kovaa vääntöä siitä, menikö klassikko "pilalle" uusien äänien myötä. Sarja dubattiin uusiksi, sillä MTV toi sarjan takaisin remasteroituna, eikä se päässyt Ylen kanssa sopimukseen vanhoista äänistä.  

Viimeksi Muumit ovat seikkailleet liikkuvassa kuvassa vuonna 2014, jolloin elokuvateattereihin tuli Muumit Rivieralla -elokuva. 

Toisille taas ainoat oikeat Muumit ovat ne Muumit, jotka seikkailevat Tove Janssonin kirjojen sivuilla. Osa taas muistelee Tove ja Lars Janssonin yhteistyössä syntyneitä Muumi-sarjakuvia. 

Mitä mieltä olet uudesta Muumilaakso-sarjasta? Vetääkö se vertoja edellisille Muumi-tulkinnoille tai onko se parempi kuin mikään aikaisemmista Muumi-televisioinneista? Kerro mielipiteesi jutun kommenttikentässä. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (65)

Kuvat ovat sinänsä kauniita mutta värisävy on hieman hailakka. Sarjasta - ainakin tähän asti - puuttuu se tuttu satumainen sävy. Vanhaan verratuna tämä uusi on aika lailla "amerikkalaistunut" versio. Jotakin syvyys puuttuu. Englanninkielinen musiikki on jo pohjalukema.
Onneksi vielä on - tutun tavan mukaan - vanhojen uusintoja,
Suuri ja hirvittävän kallis tuotanto on - anteeksi - pettymys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen hämilläni. Uusi sarja tekee monia asioita oikein. Animaatio on usein kaunista, äänet ovat siedettäviä ja kaikkien rakastamat hahmot esitellään pudotellen uudelle sukupolvelle. Esim. Olavi Uusivirta on mainio Nuuskamuikkunen. Ehkä hienoin juttu on se uusi ja kaihoisa tunnusmusiikki ja piirrettymäinen animaatio, joka sai minut jatkuvasti toivomaan, että koko sarja olisi tehty samalla tyylillä.

Olin kuitenkin pettynyt monta kertaa. Sarja alkaa oudosti Englannin kielisellä biisillä. Se puistatti minua. Myöhemmissäkin jaksoissa oli englanniksi laulettuja biisejä. Todella mautonta ja epäsopivaa. Tarinat eivät myöskään olleet samalla tasolla kuin ennen. Alkuperäisen sarjan taianomainen tunnelma oli vaihtunut kainalopieru-osaston huumoriin. Tarinoiden ensisijainen tarkoitus tuntui olevan pienten katsojien naurattaminen. Ihan kuin olisi Kummeli-muumeja katsonut.

Olen tietysti täysin puolueellinen. Rakastan muumeja. Alkuperäinen animaatiosarja on valtava osa lapsuuttani. On vaikea hyväksyä, että syvät ja kauniit tarinat on "päivitetty" nykypäivään. Minusta vanha sarja kantaa edelleen. Tämä uusi sarja taas vanhentuu animaatiotyylinsä vuoksi vallan nopeasti. Ja ihan oikeasti, mitä ne biisit ovat!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei lasketa mukaan Pikku Myyn täysin vääränlaista ääntä ja kovin tyhjiltä,elottomilta vaikuttavia taustoja, sanoisin ekan jakson perusteella olevani melko tyytyväinen. Alkuperäistä Muumianimaatiota ei varmaan mikään päihitä, mutta jos tätä uutta ei vertaile suoraan 90-luvun versioon niin se helpottaa suuresti sarjan seuraamista.
Alkutunnarin kappale oli minusta oikein mukava. Itseäni ei häirinnyt että se oli englanniksi.
Kaiken kaikiaan olen innoissani tästä sarjasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sarja oli parempi kuin odotin,muutamaa yksityiskohtaa lukuunottamatta. Pikku Myyn ääni oli mielestäni aivan liian tavallinen, mutta kyllä kai siihenkin tottuu ajan myötä. Animaatio näytti paikoin jopa upealta, mutta sieltä täältä löytyi häiritseviä yksityiskohtia. Hahmojen koko suhteessa taustoihin tuntui usein epäluonnolliselta. Välillä muumien koko suhteessa esimerkiksi muumitaloon vaihteli suuresti. Hemuli vaikutti lähes kokonaan eri hahmolta, mutta ehkä tässä on vielä turhan aikasta sanoa mitä mieltä olen tästä mahdollisuudesta vain yhden jakson perusteella.
Ei se ihan nappisuoritus ollut,mutta odotan silti innolla uusia jaksoja. Ymmärrän etteivät monet tule pitämään siitä mitä näkevät mutta itse antaisin sarjalle mahdollisuuden yllättää. Itse katsoisin mieluusti uusia muumijaksoja joita en vielä osaa ulkoa joten toivon sarjalle menestystä ja paljon uusia kausia, olettaen tietenkin että laatu pysyy samana ellei jopa parane aikaa myöten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poika varsinkin tykkää, ensimmäinen jakso katsottu jo moneen kertaan. Alkutunnari oikein kiva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Umpisurkea tekele - jopa huonompi kuin osasin pelätä. Hengetöntä tusinakamaa, Toven työn latistamista halpalaariin. 0/5

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhoissa muumeissa oli pysähdyttävän kaunis musiikki-, ääni-, puhe-, ja tunnemaailma. Uusissa muumeissa ei tullut selväksi edes oliko päivä vai yö. Uudessa hahmot tehty visuaalisesti epäselväksi, silmät eivät erottuneet päästä, puhe ei välittynyt hahmoista ihan ku olisivat puhuneet ilman suuta, hahmojen liikehdintä tönkköä, tarina/juoni heikko ja epäselvä vanhaan verrattuna. Kaikki ääninäyttelijöt raivostuttavia! Mm. Ville haapasaloa en voi sietää. Sääli, että näin huono animaation taso ja todella omituinen musiikkimaailma! voisin tykätäkin jos olisi vain hyvä. On tainnu tekijöillä tulla sokeus lopputuloksen laatuun. Toivottavasti tämä uusi sössöpössö ei jyrää ja poista vanhoja muumeja tv:stä. Ja mitä ihmettä se makaroffkin jauhaa arvoista ja diibadaabasta kun mikään siitä ei välity uusista muumeista?! Ja ketkä tässä oli kohderyhmä? Lapsetko? Aikuiseen ei todellakaan napannu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänet yllättävän hyvät, hahmoanimaatio myös, vaikka välistä näyttikin tönköltä ja hassulta. Hahmot ihastuttavan ilmeikkäät.
Taustat yllättävän tyhjiä, vaikka Tove on niin tarinoissa, sarjakuvissa kuin piirroksissa kuvannut miten moninaista ja rikasta muumien ympärillä oleva maisema on. Pieni pettymys, varsinkin budjettia ajatellen.
Alkutunnari oli hyvä, varsinkin kun oli enkuksi. Pääsee irti siitä originaalista dubista ja saa ihmiset tajuamaan ettei nyt ole kyse japanilaisten tekemästä karkkipastellisarjasta tai sen kopiosta, vaan ihka uusi ja uudenlainen sarja, joka tuntuu tarinallisesti yhdistelevän erittäin taidokkaasti Toven (ja Larsin) luomaa versiota muumeista, lisäten siihen kumminkin oman käänteensä (kuten ekan jakson jättiläiskilpikonna).
Äänet ovat toisistaan hyvin erottuvat, suht mukavat ja istuvat hyvin nykykieleen. Ihmisiä selvästi jännitti esittää näin kuuluja rooleja, mutta alkoivat jakson puolivälissä lämmetä ja rentoutua hahmoihin. Varsinkin Pikku Myyn nauru Muumin tehdessä taloa muuttui ensin selvästi pakotetusta riemukkaaksi "antaa mennä" nauruksi, loksahtaen viimein hahmoon kuin nakutettu.
Innolla odotan seuraavia jaksoja ja uutta tutustumista hahmoihin. Taustat toivottavasti paranevat myös eivätkä ammota tyhjyyttään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ääninäyttelijät umpisurkeita, etenkin pikku Myyn! Hollywood hömpötyksiä.. Ensimmäinen jakso tuli katsottua puoleen väliin, kunnes vaihtu kanava!
Vanhoja tulee katsottua edelleen vaikka olenkin 40.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Outoa on, kun ihmiset vertaavat tätä "alkuperäiseen" ja valittavat, kun muumien luonnetta on muutettu. 90-luvun muumilaakson tarinat ei ole millään tavalla alkuperäinen muumisarja, ei alkuperäinen muumianimaatio eikä edes alkuperäinen japanilainen muumianimaatio. Muumeista on tehty sarjoja jo 1959 eteenpäin, joten miksi 1990 tehty sarja olisi millään tavalla alkuperäinen. Luonteet ovat myös kohdillaan sillä sarjan on tarkoitus kuvastaa sarjakuvia ja kirjoja eikä suinkaan vanhaa "alkuperäistä" sarjaa. Sarjakuvassa, joka on oikeasti se alkuperäinen, muumit huijaavat mymmeliä lähtemään siirtämällä kelloja ja tekemällä kokon. Muumeissa ollaan muutenkin tarkkoja, että ne vastaavat alkuperäisiä kirjoja ja sarjakuvia, joten vääriä tarinoita ja luonteita on hyvin hankala tehdä. Ottakaa ihmiset asioista selvää ennenkuin alatte valittamaan, että joku on tehty "väärin".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä vedä vertoja alkuperäiselle mitenkään, kuin olisi toimintaleffaa katsonut, pinku myykin vihainen ja töykeä. Äänet kalseita ja persoonattomia. Jotenkin muovinen vaikutelma kaikesta. Harmi että tämäkin pilattiin. Elina Salon ääni Myynä on ainoa oikea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika nopeaa menoa ja puhenopeuskin häiritsi. Verkkaisempi puhe ja rauhallisempi tempo sopisivat pienille katsojille paljon paremmin, ja isommistakin ainakin minulle. Juonikin oli kyseenalainen; olisiko ikilempeä Muumimamma tosiaan mukana juonimassa Mymmeliä pois kyläilemästä? Muumimammahan on aina se, joka lempeästi ohjaa muita miettimään omantunnon kautta tekojaan. Pikku Myy vaikutti pelkästään ilkeältä. Visuaalisesti ihan onnistunut, mutta musiikki pitäisi ilman muuta olla suomenkielistä ja lastenmusiikkimaisempaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Visuaalinen toteutus huippu, tarina hyvä eikä yhtään liian jännä pienemmillekkin katsojille. Tunnusmusiikkia olisin toivonut suomeksi ja välimusiikit eivät täysin sopineet tyyliin. Äänet muuten hyvät vain pikku myy ei ollut enää pikku myy. Lapsikin totesi heti ettei tuo ole pikku myy. Jopa muumimaailmassa pikku myyt puhuvat pikku myymäisesti toisin kuin tässä. Pidän Kitistä ja hän on kuin ilmetty pikku Myy. Nyt vain ääni ei ollut sitä mitä katsojat ovat tottuneet kuulemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muumilaakso ei enää vaikuttanut siltä samalta satumaalta, mitä ollaan totuttu näkemään 'Muumilaakson tarinoissa'. Juoni eteni niin vauhdikkaasti, että en miellä koko touhua muumeiksi. Harmoniset jaksojen aloitukset ovat historiaa, kun suomipop artistien markkinointi ulkomaille on tärkeämpää. Kertojan rooli oli annettu hahmoille, jotka mumisevat aikomuksistaan etukäteen tai ihmettelevät asioita ääneen kenenkään läsnäollessa. Hyvä tarinankerronta ei vaadi tarinan kommentointia tai katsojien kädestä pitämistä, vaan heille annetaan tilaisuus hoksata asiat itse. Toisaalta kertoja jakson alussa lisäisi satumaisuuden tunnetta.

Hahmot eivät pysyneet aitoina ja heistä oltiin tehty tyhmiä. Vanhempi Mymmeli 'Muumilaakson tarinoissa' oli lapsikatraan kekseliä ja rempseä äitihahmo, joka sisimmältään vaikutti viisalta eikä suinkaan tyhmältä. Muumilaaksossa Mymmeli uskoo juhannuksen tulleen lumikinosten keskelle, vain koska kokko sytytettiin. Myös itse muumien roolisuoritukset vaikuttivat epäaidoilta, ihan kuin he näyttelisivät omaa elämää. Ylikorostetut liikkeet, eleet ja repliikit eivät luoneet autenttista maailmaa. Lisätty kuiva huumori vain korostaa tätä epäautenttisuutta.

Minusta Muumilaakso kärsii identiteettikriisistä. Sarja on toteutettu tenavaikäisille, vaikka sarjaa markkinoitiin kokoperheen sarjana. Sarja yrittää miellyttää liian montaa kohderyhmää ja lopputulos on sekainen soppa, joka ei säilytä muumeja arvokkaana kansallisaarteena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan mahtava sarja! Vaikka olisin toivonut tuttuja ääninäyttelijöitä, uudet olivat yllättävän sopivat. Ainoa iso miinus irrallisilta tuntuvat englanninkieliset laulut, joista puuttui aito muumihenki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tätä pitää niin kovasti verrata suomeksi dubattuun japanilaisanimaatioon? Uusi Muumilaakso-animaatio on tekijöidensä tulkinta Tove Janssonin Muumi-kirjoista ja sarjakuvista, ei uusi versio vanhasta animaatiosta. Vaikea ymmärtää ihmettelyä siitä, että "äänet tuntuvat vierailta" tai "tunnelma on erilainen". Tietenkin näin on! Tänä päivänä kun kaikki on koko ajan saatavilla, niin mihin te pelkäätte että vanha Muumi-sarjanne katoaa tämän uuden tulkinnan myötä? Eiköhän sitä ole mahdollista katsoa erilaisilla aparaateilla vaikka ympäri vuorokauden jos niin haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (65)

Uutisvirta

60
HS: Yli 30 Suomen eurovaaliehdokkaista on ollut syytettynä rikoksesta – joka neljännellä perussuomalaisten ehdokkaalla ollut syyte, yksi puolue silti omilla luvuillaan
42
Sebastian Tynkkynen pyytää eroa Oulun kaupunginvaltuuston jäsenyydestä – perustelee eronpyyntöään kansanedustajan tehtävillä
33
Oulun kaupungin budjettivaje täytyy korjata, mutta mistä ja mitä sitten? Lukijalta
27
Alankomaat voitti Euroviisut, yleisöäänet ratkaisivat voiton – katso voittoisa esitys
24
Rinteen mukaan näyttää siltä, että talousasiat ratkeavat – hallitusneuvotteluissa väännetään sunnuntaina muun muassa rahasta
22
Puheenaihe: Voisiko kuka tahansa valita Vuoden urheilijan? "Viimeinen pisara minulle on e-urheilu"
15
Itävaltaan ennenaikaiset vaalit "niin pian kuin mahdollista" – Varaliittokansleri erosi salavideon paljastaman korruptiotapauksen vuoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Pankki kiimassa säähtöihini

Vuosikausiahan tuo pankki on ehdotellut aikoja sijoitusneuvojalle. Pitävät jonkun aikaa taukoa ja uudelleen, vaikka ilm... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image