Viihde

Jussi Ahde jäi julkisuuden koukkuun

Kärppämatseja seuraava Jussi Ahde on oululainen ”henkeen ja vereen”.
Viihde 24.2.2009 0:00
Antti Goman
Julkisuus on aihe, josta Jussi Ahteen kanssa on pakko puhua. Tunnetun ja julkisuudessa viihtyneen perheen poika on kasvanut sisään maailmaan, jossa lehtien palstoilla olo on normaalia elämää.

"Julkisuus on ollut läsnä elämässäni syntymästä asti. Silti muistan, miltä 16-17 -vuotiaana tuntui, kun ensimmäiset kuvat vain minusta tulivat lehtiin ja ihmiset alkoivat tunnistaa. Se fiilis on sellainen, että siihen jää koukkuun todella helposti."

Mallintöillä julkisuuteen ponnahtanut Ahde vietti lyhyen kauden suomalaisen pintajulkisuuden jetsetissä. Juhlia kesti aikansa, mutta suuhun jäi paha maku. "Julkisuus on kuin viini, joka maistuu aluksi hyvältä ja johon hullaantuu. Lopuksi tulee kuitenkin krapula."

Krapulan sairastaminen alkoi toden teolla Nelosen uutisten julkaisemasta kotivideosta, jolla Ahde veti nenäänsä kokaiinia. Asian käsittely siirtyi syyttäjälle ja lopulta Helsingin käräjäoikeuteen. Ahde sai syytteen ja hänet tuomittiin huumausainerikoksista ja huumausaineiden käyttörikoksesta.

Kohua seurannut negatiivinen julkisuus ei tullut yllätyksenä. "Olin nähnyt sen faijan kautta." Jussi Ahteen isä, silloinen Veikkauksen toimitusjohtaja Matti Ahde joutui eroamaan tehtävästään alaistensa seksuaalisesta ahdistelusta syytettynä vain kahta vuotta aiemmin.

"Kun asia oli tällainen, en odottanut helppoa kohtelua. Uutisoinnin määrä ja laatu oli kohtuutonta, mutta elämä on hymyillyt, kun siitä on päässyt yli", Jussi Ahde summaa.

Mitä muuta Jussi Ahteelle kuuluu? "Olen tehnyt sellaisen päätöksen, etten enää puhu henkilökohtaisista asioistani julkisuudessa kovin paljon".

Ahde on vaitonainen myös nykyisestä viihdeyrittäjän toimenkuvastaan. Hänen mukaansa työhön liittyy muitakin ihmisiä, joiden kanssa on sovittu tiukasta julkisuuslinjasta.

Joko tämä projekti on sitä, mikä Jussi Ahteesta tulee isona?

"Tämä projekti voisi olla sellainen, että voisin aloittaa sen rinnalla mahdollisesti valokuvauksen opiskelun", Ahde muotoilee. "Haluaisin jossain välissä kuvata työkseni. Toinen suuri intohimoni on sukeltaminen. Jos nämä voisi jotenkin yhdistää, se olisi hienoa."


Ahde meni
kesällä naimisiin poplaulaja Sarah Nunesin kanssa. Hän on myös kiertänyt kouluissa ja puhunut nuorille huumeiden vastaisissa kampanjoissa. Nyt hän on tulossa Ouluun seurakunnan tilaisuuteen. Onko Ahde kasvanut aikuiseksi ja ruvennut kunnolliseksi?

"Olen mielestäni aina ollut kunnollinen. Se, mistä kärsin, oli jonkinlainen julkisuudenhimo. Se johti näihin tapahtumiin, josta kaikki ovat saaneet lukea", Ahde analysoi. "On ollut hirveän terapeuttista tajuta, että sitä ei oikeasti tarvitse. Kun julkisuudenhimosta pääsee eroon, on elämä paljon mukavampaa."

SDP:n listalla näyttäisi vielä olevan tilaa kesän eurovaaleissa. Mahtuisiko tällainen projekti suunnitelmiin?

"Olen aina tiennyt, että tulen olemaan mukana politiikassa jossain vaiheessa elämääni", sanoo Ahde vakavana. "Aikani ei kuitenkaan ole vielä."

Oulussa 9-vuotiaaksi asunut Ahde on tunnustautuu täysveriseksi oululaiseksi. Asteikolla yhdestä kymmeneen Ahteen oululaisuusaste on "ehdottomasti kymmenen!"

"Minulla on Helsingissä paljon oululaislähtöisiä kavereita, joiden kanssa katsomme kaikki kärppämatsit."

Jussi Ahde osallistuu tänään kello 18 Karjasillan kirkossa järjestettävään keskustelutilaisuuteen. Tilaisuudessa Ahde, runoilija Heli Slunga ja Karjasillan kirkko-herra Juhani Lavanko pohtivat, onko himo syntiä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Piiri pieni pyörii "Scandinavian Hunksien tanssijana tunnettu Esko Eerikäinen, 39, ja pop-laulaja Sara Nunes, 33, ovat ottaneet parisuhteessaan askeleen eteenpäin. Pariskunta virallisti suhteensa viikonloppuna Facebookissa suutelukuvien kera."

että näin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa tosiaan ollut rankkaa..Poliisisetä tuli ja pidätti kun oli aihetta ja se siitä. HUI kauhia kyllä on poika kokenut nyt kauheita.
Toivottavasti älyää olla lain mukaisesti jatkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melkein kaikissa tämän jutun kommenteissa paistaa taas hyvin selvästi läpi tämä ihmisten suunnaton tarve sivaltaa veemäisesti, ikäänkuin huumoriin puettuna. Olisitte vaan kommentoimatta jos ajatuksen juoksunne on noin matalaa.
Oululaiset ovat kautta maan tunnettuja siitä, että he näkevät jopa suunnttoman paljon vaivaa siitä, että pääsevät puukottamaan toisia ihmisiä selkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Olen tehnyt sellaisen päätöksen, etten enää puhu henkilökohtaisista asioistani julkisuudessa kovin paljon". Lupaatko? Lupaatko varmasti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa ja tervetuloa Ouluun Jussi Ahde tule politiikkaan mukaan jatkamaan Ahdeitten työtä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka Jussi kuka Sarah? Onko seiskasta tuttuja? Jotku vissiin luulee että seitsemän päivää lehti = julkisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jussi on rohkea ja viisas nuori mies. Moraalivartio-iltaa markkinoivaa juttua ei kannata laittaa Jussin julkisuushakuisuuden piikkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajettalin tulla lehteen kertomaan etten kaipaa enään minkäänlaista julkisuutta.. Mutta en kyllä pistä pahakseni vaikka pienen jutun tekisittekin =) Voi se olla kyllä suurikin kunhan siinä vain tarpeeksi painotetaan vaatimattomuuttani..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai jäi se ihan koukkuun? Mikä se oli se video millä tämä jätkä julkisuuteen tuli?? "mä oon jussi ahde ja vedän nyt kokaa nokkaan" jotenkin noin taisi herra itse lausua...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan..ja tässä se nähdään ketkä noita narkki aineita käyttävät, ei köyhien penikat siis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

En laske mut paljon. Tänään tilaasin kun laiskotutti kotiinkuljetuksella 70 euron eestä valmista ruokaa:) Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image