Viihde

Alankomaat voitti Euroviisut, yleisöäänet ratkaisivat voiton – katso voittoisa esitys

Duncan Laurence oli Alankomaiden edustaja vuoden 2019 Euroviisuissa. KUVA: ABIR SULTAN / EPA
Viihde 19.5.2019 2:04 | Päivitetty 19.5.2019 8:23
STT, Kaleva

Eurovision laulukilpailun on voittanut Hollannin euroviisuedustaja Duncan Laurence kappaleella Arcade. Hollannin esitys keräsi yhteensä 492 pistettä ammattilaisraadeilta ja yleisöltä.

Kansainvälisten ammattilaisraatien jälkeen Hollanti oli kolmannella sijalla 231 pisteellä, kun Ruotsi johti ja Pohjois-Makedonia oli toisena. Hollannin saamat yleisöpisteet kirittivät sen voittoon.

Katso voittoesitys:

Israelissa Tel Avivissa järjestettyjen Euroviisujen finaalissa voitosta kilpaili 26 maata.

Ensimmäisessä semifinaalissa esiintynyt Suomen edustaja Darude eli Ville Virtanen karsiutui finaalista viime tiistaina.

Yleisöpisteiden julkistamisessa kävi yllättävä hetki, kun Islannin viisuedustaja Hatari-yhtyettä kuvattiin. Yhtye kääri kameran edessä auki liput, joissa luki Palestiina. Yhtye on kritisoinut Euroviisujen aikaan Israelin hallintoa muun muassa miehityspolitiikasta ja propagandasta.

Finaalissa kisasivat Australia, Islanti, Kreikka, Valko-Venäjä, Slovenia, San Marino, Serbia, Kypros, Viro, Tshekki, Pohjois-Makedonia, Hollanti, Albania, Ruotsi, Venäjä, Azerbaidzhan, Tanska, Norja, Sveitsi ja Malta.

Lisäksi finaalissa nähtiin viisi suurta rahoittajamaata eli Italia, Espanja, Britannia, Saksa ja Ranska sekä kisojen isäntämaa Israel.

Madonna esitti kaksi kappaletta

Finaalissa esiintyi myös popin supertähti Madonna, joka sanoi haastattelussa ennen esitystään, että kaikki viisufinalistit ovat voittajia.

–  Uskon niin, koska tänne pääseminen ei ole helppoa. Ensin piti olla unelma, uskoa siihen, tehdä uhrauksia ja ansaita paikkansa täällä. Mielestäni se tekee voittajan, tapahtui mitä tahansa.

Madonna myös muistutti musiikin yhdistävästä voimasta.

–  Älkää koskaan aliarvioiko musiikin voimaa tuoda ihmisiä yhteen.

Madonna esitti kaksi kappaletta, joista toinen oli hänen 30 vuoden takainen hittinsä Like a Prayer ja toinen uusi Future-single.

Madonnan esityksen hintalapun on kerrottu olleen yli miljoona euroa. Madonna myös toi Israeliin mukanaan yli 100 ihmisen seurueen. Mukana olivat muun muassa räppäri KoVu, kymmeniä taustalaulajia, 25 tanssijaa ja tekniikasta vastaava tiimi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Kaunis voittokappale! Käsittämätöntä että Venäjä oli kolmas. Islanti turhake.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen ainoa keino päästä mukaan loppukilpailuun euroviisuissa on alkaa rahoittajamaaksi. Meillä kotimaisten artistien epäonnistumisenpelko on syy, miksei myyviä kappaleita osata säveltää, eikä valitsijaraadit niitä kisaan ottaiskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukaan ei muista näitä nykyajan euroviisukappaleita,paitsi sen yhden naisen jolla on parta, ja se kun radiosta tulee,juoksen laittaan radion kiinni 😆 Voi kuinka ihania oli ne kunnon euroviisukappaleen silloin vuosia ja vuosia sitten!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"yleisöäänet ratkaisivat voiton" Tämä on informaatioarvoltaan nollan arvoinen lause. Juryäänillä on täsmälleen sama painoarvo kuin yleisöäänillä, joten ei voi eritellä että jommatkummat olisivat olleet "ratkaisevia". Tulos kun on näitten summa. Ja jos tällä viitataan siihen että voittaja selvisi vasta yleisöäänten antamisen jälkeen, se on samanlainen itsestäänselvyys kuin että hauki on kala.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mene, jos äänestys olisi ollut pelkillä yleisö äänillä tai pelkillä raatien äänillä niin tulos olisi ollut erilainen . Siis voitto ratkesi yleisö äänillä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen asiantuntijaraati 2019 koostui toimittaja Susanna Vainiolasta, muusikko Eva Louhivuoresta, lauluntekijä Janne Hyötystä sekä tuottaja Samuli Sirviöstä ja sanoittaja Lasse Wikmanista. He onnistuivat työssään samaan mm. Ruotsille parhaat pisteet. Käsittämätöntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa nähdä täysin mitäänsanomaton kappale voittajana, ei tarvii tuota kuulla uudestaan koko vuonna radiosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Islanti oli ainoana riittävän omaperäinen. Käsittämätöntä kuinka epäkompetenttia sakkia kuuluu ammattiraatiin, kun ovat noin ulalla kansojen valintoihin verrattuna. Oliko tietoa suomen raadista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulosti juuri samalta hengen hampurilaiselta kuin kaikki muukin vastaava viime vuosien ajan on tehnyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis mitä rantautuneita ruotsalaisia tuomaristossa on kun joka vuosi antavat ruotsille 12 pistettä, oli musiikin taso mitä vain?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo yritin etsiä raatia vaan en vielä löytänyt. Perinteisesti koostunut sakista joiden sukunimestä voi sukujuuret tulkita toisella kielellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä niin sanotut "asiantuntijathan" kilpailun ratkaisevat. Ensiksi jopa valitsemalla maan ehdokkaan tai vaikuttamalla valintaan ratkaisevasti.

Sitten itse kilpailussa estämällä sen, että eniten yleisöääniä kerännyt voittaisi.

Varsinaista näennäisdemokratiaa. Heijasteleeko sitten yleisemminkin eurooppalaista päätöksentekoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei vaan tuomariston äänet sen ratkaisi. Eurooppalaisten mielestä voittaja oli Norja joka sai eniten yleisöääniä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kallis oli hinta noin mitättömällä esityksellä. Eipä olisi äänen perusteella arvannut kuka lauloi. Sama tuttu naama, mutta ääni ei tainnut olla kunnossa. Lieneekö vuosikymmenet tehneet tehtävänsä, onhan lady pian 61 vuotta nuori? Mitä euroviisuvoittajaan tulee, voittokappale oli mitätön. Kuitenkin oli ihana asia, että joku muukin voi voittaa kuin Ruotsi tai Itä-Euroopan maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

11:18
Traktorin peräkärry kaatui Siikalatvan Kestiläntiellä – toinen kaista suljettu onnettomuuspaikalla
11:16
Valio määrättiin maksamaan miljoonakorvaukset paikallismeijereille – summa kuitenkin paljon pienempi kuin alkuperäinen yli 40 miljoonan euron vaade
10:09
Hallitus esittää määrärahaa Oulun ratapihan peruskorjaukseen ja turvalaitteisiin – pohjoisen, idän ja lännen nopeista ratahankkeista päätetään myöhemmin
10:01
Oulun kaupungin puhelinliikennettä vaivannut vika saatiin korjattua, puhelinyhteydet toimivat normaalisti
9:49
Yhdysvallat lähettää lisää joukkoja Lähi-itään "puolustuksellisista syistä" – Iranin syyllisyydestä tankkeri-iskuihin uutta kuvamateriaalia
9:25
Kiimingin Jokirannan koulun rakennustyöt alkavat kesällä – koulun käyttäjät osallistuvat rakennuksen suunnitteluun
9:07
Tulipalo kerrostalossa Rovaniemellä – naapurin nopea toiminta pelasti tilanteen palon leviämiseltä
59
Kovács: "Nyt olisi tyylikästä selkeästi päättää, että palvellaan kaikkia seurakuntalaisia tasapuolisesti"
31
Erkkolan sillalla testataan infotaulua, jolta voi nähdä kevyen liikenteen liikkujien määrän – "Jos kaikki menee hyvin, näyttöjä asennetaan todennäköisesti 3-5 kappaletta"
25
ICT-alan rekrytointinälkä ei ota loppuakseen Oulun seudulla – seuraavien kahden vuoden aikana alalle tarvitaan 1800 työntekijää lisää
23
Hallitus esittää määrärahaa Oulun ratapihan peruskorjaukseen ja turvalaitteisiin – pohjoisen, idän ja lännen nopeista ratahankkeista päätetään myöhemmin
10
Oulun kaupungin puhelinliikennettä vaivannut vika saatiin korjattua, puhelinyhteydet toimivat normaalisti
8
Eero Pyötsiä vahvin ehdokas puolustusvoimain komentajaksi – nimitys voi tulla jo loppuviikosta
6
Ammattiliitot aktivoituivat työnvälityksessä – "Jotkut puhuvat työnvälityspalveluista työelämän Tinderinä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan itäosassa, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä Ylitornion kunnassa.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi vain osaa ihmisiä kuunnellaan?

Ei ole kuin yhdenlaisia persuja... Juuri niitä isoja vauvoja... Äänekkäitä isoja vauvoja... Lue lisää...
Sihveri

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image