Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Ravintolat: Tes­ta­sim­me Oulun Pekurin ra­men-pai­kan

Syyte: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Vih­reil­lä on pysyviä vai­keuk­sia löytää kan­na­tuk­sen kas­vu­vaih­de, yksi este asiassa on vies­tin­näl­li­nen kom­pu­roin­ti

Vihreiden puoluekokouksesta jäi jälleen otsikoihin erikoisia aloitteita ja tavoitteita, jotka jättivät isommat linjanvedot varjoonsa. Puolueella on pitkäkestoinen viestintään liittyvä ongelma, ehkä myös johtajaongelma.

Vihreillä on nyt eduskunnassa kaksikymmentä edustajaa, jolla lukemalla se kuuluu tukevasti puolueiden keskikastiin. Puolueen kannatus on kuitenkin vajaan kolmen vuoden takaisesta kannatushuipusta (15,1 prosenttia) liukunut loivaa mutta vääjäämätöntä alamäkeä nykyiseen 8,8 prosenttiin.

Kaikkien aikojen kannatushuippu ei sekään ole sen kauempana kuin kesässä 2017, jolloin sen suosiolukema nousi Ylen mittauksessa 17,6 prosenttiin. Tuolloin vihreistä povailtiin jo tulevaa pääministeripuoluetta.

Nyt tuo ajatus tuntuu utopialta. Niin viime kesän kuntavaalit kuin talven aluevaalitkin menivät puolueelta vaisusti.

Nykyisillä kannatuslukemilla tappio on luvassa myös ensi kevään eduskuntavaaleissa. Pakollisesta optimismista huolimatta jonkinasteinen alakulo leimasi myös vihreiden viime viikonloppuna Joensuussa pitämää puoluekokousta.

Maria Ohisalo ottaa vanhempainvapaalta palattuaan vihreiden puheenjohtajavastuun taas kesäkuussa.
Maria Ohisalo ottaa vanhempainvapaalta palattuaan vihreiden puheenjohtajavastuun taas kesäkuussa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.