Rakentaminen: Vantaan pu­toa­mis­kuo­le­ma johti par­vek­kei­den käyt­tö­kiel­toon myös ou­lu­lais­ta­los­sa

Asuntokauppa: Oulun asun­to­mark­ki­noil­la on nyt ostajan mark­ki­nat

Luonto: Tyr­nä­vä­läi­sen Raimo Ala­ta­lon mök­ki­ran­nas­sa odotti jäiden läh­det­tyä raa­to­yl­lä­tys

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

Vihreä harp­paus etenee vää­jää­mät­tö­mäs­ti, ja on hölmöä yrittää jar­rut­taa sitä

Ilmasto- ja ympäristölinjaukset ovat olleet hallitusneuvottelujen hiertävimpiä kysymyksiä. Keskustelu on aina hyvästä. Vihreä siirtymä on kuitenkin täällä jo. Olisi järjetöntä olla hyödyntämättä sen tuomia mahdollisuuksia.

Kuluvan viikon aikana on kuultu useaan kertaan, että hallitusneuvotteluissa on kaksi isoa kiistateemaa: maahanmuutto sekä ilmasto- ja ympäristöpolitiikka. Juuri nämä aiheet olivat pöydällä torstaina. Tilanteen herkkyydestä kertoo se, että neuvotteluille oli annettava jatkoaikaa perjantaille.

Mikä kokoonpano hallitukseen tuleekaan, Suomi tarvitsee kummankin teeman kohdalla tulevaisuuteen katsovia järkiratkaisuja, ei ennakkoluuloihin nojaavia, ideologiaan jumiutuneita linjanvetoja.

Säätytalolla on vieraillut asiantuntijoita jonoksi asti. Toivottavasti parhaiden eksperttien näkemykset saavat painoa. Tuoretta tietoa esimerkiksi vihreän siirtymän etenemisestä saa kuitenkin myös seuraamalla uutisia.

Kansainvälinen energiajärjestö IEA kertoi torstaina, että aurinkoenergiaan investoidaan tänä vuonna jo enemmän kuin öljyntuotantoon. Järjestön mukaan puhtaalla energialla menee nyt lujempaa kuin monet meistä ymmärtävätkään.

Vihreä siirtymä – tai ehkä kyseessä on jo harppaus – näkyy monin tavoin myös Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla, esimerkiksi jättimäisissä tuulivoimahankkeissa sekä aurinkovoimasuunnitelmissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.