Mainos

Vih­ki­sor­mus­ten uusi ai­ka­kau­si – teh­das­val­mis­tei­nen ti­mant­ti vs. luonnon ti­mant­ti

Timanttikoru, varsinkin vihki- ja kihlasormukset ovat sydämen valintoja. Tunteita herättää symbolimerkitys, rahallinen uhraus ja tyyliseikat. Timanttien kauneus luo jokaisesta korusta halutun arvoesineen – ja onko koruja läheisempää esinettä olemassakaan?

Alina Voronkovan valinta on Emma sormus Suokko Timanttikorujen mallistosta.
Alina Voronkovan valinta on Emma sormus Suokko Timanttikorujen mallistosta.

Samalla kun timantti on äärimmäistä luksusta, se on myös käyttöesine jokapäiväisessä elämässä. Timantin arvokkuus kertoo kantajastaan erityisesti vihkisormuksessa ja se on väkevä viesti ikuisuudesta.

Tehdasvalmisteiset timantit ratkaisevat monia luonnontimantin ongelmaisia kysymyksiä

Rika 0,73 ct Tehdastimantit alk.1373,00€. Luonnontimantit alk. 2585,00€.
Rika 0,73 ct Tehdastimantit alk.1373,00€. Luonnontimantit alk. 2585,00€.

Suokko Timanttikorut on tuonut markkinoille maailmalla suurta kiinnostusta herättäneet Lab Grown timantit. Niiden sanotaan olevan eettisempiä ja ekologisempia kuin vastaavat kaivoksista louhitut luonnontimantit. Samanaikaisesti nämä uutuustimantit ovat ekonomisempia edullisuutensa tähden.

Luontoarvot askarruttavat monia ja koruteollisuus on mukana megatrendissä. Monet näkevät Lab Grown timanttien olevan ympäristölle ystävällisempiä juuri valmistustavan ja alkuperän suhteen. Kun timantti valmistetaan tehdasoloissa luonnonoloja jäljitellen kovassa paineessa ja korkeassa lämpötilassa energiankulutus on korkealla, mutta toisaalta luontoon ei jää ammottavia kaivoksia. Eettisyyttä miettiessä onkin hyvä miettiä millä painotuksilla sitä arvottaa. Eettisyyden astetta timanteissa voi miettiä monelta kantilta ja kaikilla on omat hyvät perusteensa.

Rebecca 0,18 ct Tehdastimantit alk. 442,00€. Luonnontimantit alk. 559,00€.
Rebecca 0,18 ct Tehdastimantit alk. 442,00€. Luonnontimantit alk. 559,00€.

Timanttivalintoja voi tehdä kahdesta tehdasvalmisteisesta  ja kolmesta luonnontimanttilaadusta. Yhteistä näille timanteille on sama kovuus, säihkyvä olemus ja täydellinen valinnanvapaus mallin suhteen. Kun löydät sopivan mallin, timanttien valinta käy helpommin.

Harvinaiset luonnontimantit ja tehdasvalmisteiset Suokko Man Made timantit ovat valittavissa kaikkiin malliston sormuksiin. Erottaako mikään tehdasvalmisteisia timantteja luonnosta löydetyistä?

"Kyllä erottaa, erottaja on timantin alkuperä. Tehdasvalmisteisia timantteja ei ole kaivettu maasta, vaan ne on valmistettu tehtaassa. Paljain silmin ei voi erottaa timantin alkuperää onko se luonnosta tai tehdasvalmisteisena. Toinen erottava tekijä on hinta", Turun Kultasepän Jukka Hurskainen kertoo.

Suokko Timanttikorujen sormukset soveltuvat hyvin kihla- ja vihkisormuksiksi. Klassinen muotoilu ja tukeva rakenne kestävät aikaa mainiosti.

Turun Kultaseppä Oy, oikiasti oululainen
Video: Turun Kultaseppä Oy

Suokko Timanttikorujen hionta ja laatuluokitus

Erin 0,50 ct Tehdastimantit alk. 1261,00€. Luonnontimantit alk. 2276,0€.
Erin 0,50 ct Tehdastimantit alk. 1261,00€. Luonnontimantit alk. 2276,0€.

Timanttien kauneus tulee hionnasta. Valo taittuu väreihin ja vahvistuu timantin ulkopinnan viisteistä sekä sisäisen taipumisen kautta.

Suokko Timanttikorujen kaikki pyöreät briljantit ovat erinomaisesti hiottu, jotta timantin maksimaalinen kauneus saadaan vapautettua.  Laadun takeena jokaisen korun mukana seuraa Jewelry Quality Report jonka tiedot kertovat yksityiskohtaisesti jalokivikorun materiaalit ja timanttien harvinaisuustekijät.

Suokko timanttikorut Oulussa

Oulussa Turun Kultaseppä on ensimmäisenä tuonut tehdasvalmisteiset timanttikorut laajasti esille. Suokko Timanttikorujen luotettavana kumppanina heillä on täydellinen mallisto myymälässään.

Jukka Hurskaisen vuosikymmenten kokemus timanttien asiantuntijana ja paikallisena kauppiaana on auttanut  häntä näkemään timanttikaupan murroksen ja tulevaisuuden.

Kun haluat ostaa tutusta liikkeestä ja varmistua oikeasta timanttitiedosta Turun Kultaseppä Kauppurienkatu 10 Oulun keskustassa on käymisen arvoinen paikka.

Yli tuhannesta vaihtoehdosta löydätte varmaan mieleisenne. Tervetuloa tutustumaan vihkisormusmallistoon myymäläämme, mallit löytyvät myös sivuiltamme osoitteessa www.turunkultaseppa.fi/vihkisormukset.