Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Vie­ras­huo­neen Simo To­lo­nen: Löy­tö­eläin­ti­lan­ne on Oulussa pa­ran­tu­nut, kiitos somen

Löytöeläinten määrä on Oulun alueella puolittunut reilun kymmenen vuoden aikana, kun kempeläinen Simo Tolonen on pyörittänyt Lemmikkihoitola ja löytöeläintalo Vierashuoneetta. Yksi selittävä tekijä on kova valistustyö, myös sosiaalisessa median kanavilla.

Oulu
Kempeleen Vierashuone ottaa hoitoonsa kaikki Oulun seudun löytöeläimet.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Koiria, kissoja, lintuja, kilpikonnia, kaneja, kesyrottia…  Kempeleläinen Simo Tolonen voi luottaa siihen, että työpaikalle saapuessa vilinää ja vilskettä riittää. Lemmikkihoitola Vierashuoneen ja löytöeläinkodin aamuissa eläinten ulkoilutus ja ruokkiminen ovat perustehtäviä, mutta välillä päivä alkaa pääluvun päivittämisellä.

”Pääsääntöisesti se tiedetään, jos on pieniä tulossa, mutta on niitäkin yllätyksiä käynyt, että kaksikin kissaa on monistunut yön aikana”, Tolonen kertoo.

Miten metsämiehestä ja koiraihmisestä tuli somessa kissanpentuja rapsuttava yrittäjä, miksi hän liputtaa kissojen sisällä pitämisen puolesta, ja millaista bisnestä on löytöeläinkodin ja lemmikkihotellin pyörittäminen – muun muassa tästä Tolonen kertoo Radio Kalevan haastattelussa.

Toimittaja on Heli Koppelo.