Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ve­si­voi­man ja luonnon mo­ni­muo­toi­suu­den välille on löy­det­tä­vis­sä ta­sa­pai­no

Kalevan Lukijalta-sivulla muistutettiin 4.3. sosialidemokraattien historiasta Suomen ympäristön ja vesistöjen suojeluun liittyvissä kysymyksissä.

Sosialidemokraatit olivat liikkeelle paneva voima, kun ympäristöministeriö perustettiin. Oululainen Matti Ahde (sd.) oli maamme ensimmäinen ympäristöministeri. Tämä perintö on kantava voima hallituksen ympäristöpolitiikassa.

Sanna Marinin hallitusohjelma rakentaa Suomea, joka arvostaa luontoaan ja turvaa sen monimuotoisuutta. Asian tärkeydestä kirjoitti myös päätoimittaja Sanna Keskinen (7.3.).

Suomen luonnon monimuotoisuutta ja luonnon tarjoamia elintärkeitä ekosysteemipalveluja turvaamaan on luotu Helmi-elinympäristöohjelma. Vaelluskalojen elinolosuhteita ja luontaista lisääntymistä Suomen virtavesissä parannetaan NOUSU-ohjelmalla. Sen myötä kalojen luontaista kiertoa palautetaan muun muassa purkamalla vaellusesteitä, kunnostamalla kalojen lisääntymisalueita sekä toteuttamalla ohitusratkaisuja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.