Juuri nyt: Tur­val­li­suus­alan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ver­tais­tu­ki on vai­kut­ta­vaa päih­de­työ­tä – ko­ke­mus­asian­tun­ti­jat suun­nit­te­le­maan pal­ve­lu­ja asiak­kaan silmin

Suomessa on menossa ehkäisevän päihdetyön viikko. Ikävä kyllä ehkäisevä päihdetyö ymmärretään monien kuntien päättävissä elimissä ylimääräiseksi menoeräksi. Kannattaisiko kuitenkin panostaa päihteiden liikakäytöstä johtuvien riippuvuussairauksien ennaltaehkäisyyn aikaa ja rahaa nykyistä enemmän?

Liika päihdekäyttö (alkoholi, huumeet, tupakka, lääkkeiden väärinkäyttö) aiheuttaa päihderiippuvuutta, vahingoittaa terveyttä, rikkoo ihmissuhteita, suistaa perheitä taloudelliseen ahdinkoon ja aiheuttaa inhimillistä kärsimystä. Haitallinen päihdekäyttö näkyy myös julkisilla paikoilla, mikä lisää ihmisten turvattomuuden tunnetta. Karu tosiasia on, että useissa rikoksissa laukaiseva tekijä on päihteet.

"Päihteet on otettava systemaattisesti puheeksi sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakastapaamisissa, esimerkiksi lääkärien, hoitajien ja sosiaalityöntekijöiden vastaanotoilla."

Yhteiskunnalle ja meille veronmaksajille päihdehaitat ja päihderiippuvuuteen sairastuneiden hoito aiheuttavat paljon kustannuksia.

Päihdepalvelujen suunnitteluun ja asiakastyöhön on palkattava päihderiippuvuuksista raitistuneita koulutettuja kokemusasiantuntijoita, sillä he osaavat suunnitella palveluja asiakkaan silmin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.