Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ve­nä­läis­me­dia: Wag­ner-jouk­ko­jen johtaja Pri­go­zhi­nin nimi on maahan syök­sy­neen koneen mat­kus­ta­ja­lis­tal­la

Moskova

Wagner-palkkasotilasyhtiön johtaja Jevgeni Prigozhin on saattanut kuolla lento-onnettomuudessa Venäjällä. Yhteensä kymmenen ihmistä sai surmansa, kun Moskovasta Pietariin matkalla ollut yksityiskone syöksyi alas Tverin alueella lähellä Moskovaa.

Valtiollisen Tass-uutistoimiston mukaan Prigozhinin nimi olisi matkustajalistalla. Koneessa oli uutistoimiston mukaan seitsemän matkustajaa ja kolme miehistöön kuuluvaa.

Wagner kertoi turman jälkeen, ettei ole täysin varmaa, oliko Prigozhin koneessa. Wagner kertoi Telegram-kanavallaan, että vaikka monet kertovat Prigozhinin kuolleen, hän saattoi olla toisessa koneessa, joka kääntyi takaisin lentokentälle.

Prigozhinin olinpaikka ollut epäselvä

Prigozhinin olinpaikka on ollut epävarma siitä lähtien, kun Prigozhinin johtamat Wagner-joukot aloittivat kapinan Venäjän asevoimia vastaan kesäkuun 23. päivänä.

Palkkasoturiyhtiö Wagnerin joukot pääsivät etenemään kesäkuun lopulla etelän suunnasta vain noin 200 kilometrin päähän Moskovasta, mutta sitten Wagner-johtaja Prigozhin määräsi keskeyttämään kapinamarssin.

Kreml ja Prigozhin pääsivät tuolloin ainakin julkisuudessa sopimukseen, vaikka Venäjän presidentti Vladimir Putin oli aiemmin ehtinyt jo julistaa Prigozhinin ja Wagnerin syyllistyneen maanpetokseen.

Wagner-joukot ovat sotineet muun muassa Ukrainassa. Joukot ovat aktiivisia myös eri Afrikan maissa.