Yrityskaupat: Ou­lu­lai­nen oh­jel­mis­to­yri­tys Cu­bi­Ca­sa myytiin USA:han

Urheilu: Paula Ranta, 21, on hank­ki­nut jä­ri­syt­tä­vän määrän lihasta vuo­des­sa ja tähtää maail­man par­haak­si

Ve­nä­läi­nen rat­ti­kelk­kai­li­ja jäi kiinni do­pin­gis­ta

Venäläisten OAR-joukkueen rattikelkkailija Nadezhda Sergejeva on jäänyt kiinni dopingista Pyeongchangin olympialaisissa, Venäjän kelkkailuliitto ilmoitti.

Venäläisten OAR-joukkueen rattikelkkailija Nadezhda Sergejeva on jäänyt kiinni dopingista Pyeongchangin olympialaisissa, Venäjän kelkkailuliitto ilmoitti. Liiton mukaan Sergejeva antoi kiellettyä sydänlääkettä sisältäneen testinäytteen viime viikon sunnuntaina.

Venäjä on joukkueena suljettu Pyeongchangista valtiojohtoisen dopingin takia. Sergejeva on toinen Pyeongchangissa dopingista kiinni jäänyt venäläisurheilija. Aiemmin kisoissa dopingista kärysi curlingpelaaja Aleksandr Krushelnitski.

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS kertoi eilen, että Krushelnitski myönsi syyllistyneensä dopingrikkeeseen.

Krushelnitskin dopingnäytteestä löytyi sydänlääke meldoniumia. Hän sijoittui Pyeongchangin parikisassa kolmanneksi vaimonsa Anastasia Bryzgalovan kanssa. Krushelnitskin dopingrangaistuksen takia joukkueen tulos hylätään, joten myös Bryzgalova menettää pronssinsa.

Pronssimitalien uudelleenjaosta ei ole vielä päätetty, mutta ne mennevät Norjan Kristin Skaslienille ja Magnus Nedregottenille. Norjalaiskaksikko hävisi pronssiottelun Krushelnitskille ja Bryzgalovalle 4-8.

Oona Kausteja Tomi Rantamäki olivat kahdeksansia, joten venäläisparin hylkäys todennäköisesti nostaa suomalaisparin sijoitusta pykälällä.