koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Investoinnit: Nokia ra­ken­taa uudet toi­mi­ti­lat Ouluun

Veik­kaus aikoo vä­hen­tää jopa 200 työn­te­ki­jää – lisäksi enim­mil­lään noin 330 työn­te­ki­jän työ­eh­dot voivat muuttua olen­nai­ses­ti

Yhtiö perustelee yt-neuvotteluja tarpeella modernisoida, tehostaa ja uudistaa organisaatiota. Toimintaympäristö on muuttunut merkittävästi viime vuosien aikana.

Veikkaus aloittaa laajat yt-neuvottelut. Arkistokuva.
Veikkaus aloittaa laajat yt-neuvottelut. Arkistokuva.
Kuva: Mauri Ratilainen

Veikkaus aikoo vähentää enimmillään 200 työntekijää. Yhtiö kertoo, että lisäksi enimmillään noin 330 työntekijän työsuhteen ehdot voivat olennaisesti muuttua.

Yt-neuvottelut koskevat 830:ä Veikkauksen työntekijää.

Veikkaus perustelee yt-neuvotteluja tarpeella modernisoida, tehostaa ja uudistaa organisaatiota. Yhtiön mukaan toimintaympäristö ja liiketoiminnan määrä ovat muuttuneet merkittävästi viime vuosien aikana.

– Menestymme tulevaisuudessa, kun muokkaamme toimintaamme vastaamaan toimintaympäristön muutoksia ja samalla tuotamme laadukkaan ja vastuullisen asiakaskokemuksen pelaajille, sanoo Veikkauksen kanava- ja myyntijohtaja Jari Heino tiedotteessa.

Hänen mukaansa tavoitteena on turvata Veikkauksen toiminnan jatkuvuus ja varmistua siitä, että yhtiö on tulevaisuudessakin elinvoimainen, vastuullinen, moderni ja suomalaisten hyvinvointia vahvistava yritys.

Veikkaus on joutunut arvostelun kohteeksi muun muassa aggressiivisesta mainonnasta ja liian heikoista toimista peliriippuvuuden torjumiseksi. Sittemmin yhtiö on pyrkinyt muuttamaan käytäntöjään. Muun muassa peliautomaattien määrä on vähentynyt.

Keskustelua tuottojen siirtämisestä valtion budjettiin

Veikkauksen tulojen vähentyminen on johtanut siihen, että parhaillaan käydään keskustelua yhtiön tuottojen siirtämisestä valtion budjettiin.

Veikkauksen edunsaajat eli urheilu, taide ja tiede saisivat rahoituksensa jatkossa suoraan valtion budjetista.

– Tavoitteenamme on turvata Veikkauksen toiminnan jatkuvuus ja varmistua siitä, että yhtiö on tulevaisuudessakin elinvoimainen, vastuullinen, moderni ja suomalaisten hyvinvointia vahvistava yritys, Heino korostaa.