Kolumni: Yh­dys­val­tain abort­ti­pää­tök­sen hä­viä­jiä ovat ta­sa-ar­vo ja naisten ih­mi­soi­keu­det, ja ke­hi­tyk­ses­tä on syytä olla huo­lis­saan myös täällä

Oulun yliopisto: Kol­le­gion tuore päätös syn­nyt­tää kitkaa Oulun yli­opis­ton yh­tei­sön ja johdon välillä

Väy­ry­sel­tä kovaa teks­tiä: ”Saa­ta­nan tunarit sa­no­vat, ettei eurosta voi erota”

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) nimittää uudessa kirjassaan saatanan tunareiksi poliitikkoja ja virkamiehiä, jotka veivät Suomen ainoana Pohjoismaana euroalueeseen ja jotka sanovat, ettei siitä voi erota.

Paavo Väyrynen on julkaissut kirjan nimeltä Kukahan tämänkin sotkun selvittää?.
Paavo Väyrynen on julkaissut kirjan nimeltä Kukahan tämänkin sotkun selvittää?.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) nimittää uudessa kirjassaan saatanan tunareiksi poliitikkoja ja virkamiehiä, jotka veivät Suomen ainoana Pohjoismaana euroalueeseen ja jotka sanovat, ettei siitä voi erota. Legendaarisen haukkumasanaparin lanseerasi Väyrysen suuresti arvostama presidentti Urho Kekkonen.

– Olisi kohtuullista, että ne jotka ovat aiheuttaneet Suomelle tämän suuren vahingon, edes osallistuisivat keskusteluun siitä, kuinka euroalueesta voitaisiin erota. Se ei riitä, että eroamisen sanotaan olevan mahdotonta, Väyrynen kirjoittaa.

Väyrynen syyttää Emu-päätöksen aikaista pääministeriä Paavo Lipposta (sd.) ja silloista valtiovarainministeriä Sauli Niinistöä (kok.) Suomen viemisestä euroalueeseen. Toisaalta Väyrynen ilmoittaa kannattavansa Niinistön jatkokautta presidenttinä, koska uskoo Niinistön haluavan säilyttää Suomi sotilaallisesti liittoutumattomana.

Väyrynen näkee, että Euroopassa meneillään oleva syvä murros saattaa antaa Suomelle mahdollisuuden palauttaa ainakin osan menetetystä itsenäisyydestä. Hän viittaa Britannian Brexit-kansanäänestykseen, jonka lopputuloksen hän osasi ennakoida.

Väyrysen laatima kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämisestä Suomen eurojäsenyydestä on eduskunnan perustuslakivaliokunnassa. Hän harmittelee, ettei yksikään eduskuntapuolue aja Suomen euroeroa. Siksi hän ilmoittaa jatkavansa työtä perustamansa Kansalaispuolueen saamiseksi puoluerekisteriin.

– Suomen jäsenyys euroalueessa on aiheuttanut ja aiheuttaa meille suurta taloudellista vahinkoa. Talous ei kasva, eikä kilpailukykysopimus tilannetta sanottavasti paranna, Väyrynen kirjoittaa kirjassaan Kukahan tämänkin sotkun selvittää? (Kustannusosakeyhtiö Paasilinna)

Lue myös: Paavo Väyrynen paljastaa kirjassaan vakavan sairauden – terveys petti näy­tel­mä­har­joi­tuk­sis­sa