Vas­tus­ta­mat­to­man hieno Sor­jo­nen – osa vie­hä­tyk­ses­tä lepää Ville Vir­ta­sen varassa

Raaka väkivalta ja pakahduttava jännitys ovat monille viihdettä, minulle kauhistus.

Nordic noir -rikossarja Sorjonen on ehtinyt kolmanteen tuotantokauteen, joka on myös viimeinen. Mukana ovat muiden muassa Anu Sinisalo (vas.), Ville Virtanen ja Sampo Sarkola.
Nordic noir -rikossarja Sorjonen on ehtinyt kolmanteen tuotantokauteen, joka on myös viimeinen. Mukana ovat muiden muassa Anu Sinisalo (vas.), Ville Virtanen ja Sampo Sarkola.
Kuva: Fisher King

Sorjonen

Raaka väkivalta ja pakahduttava jännitys ovat monille viihdettä, minulle kauhistus. Jos niitä kuitenkin annostellaan maltillisesti normaalielämän kuvausten ja kiinnostavien henkilöhahmojen lomaan, tuloksena voi olla hyvinkin koukuttavia tarinoita.

Kolmannelle tuotantokaudelleen ehtinyt rikossarja Sorjonen onnistuu juuri tässä. Jaksot käsittelevät synkkiä rikoksia, mutta kertovat samalla esimerkiksi vaativan työn ja perhe-elämän yhdistämisestä. Samaistumiskohteita on monenlaisille katsojille.

Suuri osa sarjan viehätyksestä lepää näyttelijä Ville Virtasen varassa. Hän esittää vastustamattoman hienosti rikostutkija Kari Sorjosta, joka on hiukan omalaatuinen: huippulahjakas, epäsovinnainen ja sosiaalisilta taidoiltaan kömpelö hujoppi.

Uuden tuotantokauden aloitusjaksossa Sorjonen joutuu miettimään, minkä takia perhe oikein muutti itärajan kaupunkiin ja mitä itse kukin tässä vaiheessa haluaa elämältään.

Viimeinen tuotantokausi

Jo aloitusjakso on ahdettu hengästyttävän täyteen tapahtumia ja tarinan alkuja. On opiskelijatytön kidnappaus, peräti kaksi raakaa murhaa, Sorjosen perhetragedia ja lähipiirin tyttären rikossyyte. Mitään ei silti ole liikaa.

Sarjan suolana on monia kiinnostavia seikkoja. Oman sävynsä tuovat itäsuomalainen puheenparsi ja maisemat, Venäjän rajan läheisyys ja siitä kumpuavat jännitteet sekä huumori, joka usein syntyy Sorjosen hiukan autistisesta persoonasta. Myös rikoksen tekijät saattavat olla tavallisia ihmisiä, jotka ajautuvat ääritilanteissa laittomiin tekoihin.

Miikko Oikkosen luoman sarjan ensimmäinen kausi nähtiin vuonna 2016. Sarja on menestynyt ulkomaita myöten.

Nyt alkavan kolmannen tuotantokauden kerrotaan olevan sarjan päätöskausi.

Yle Areena, kaikki jaksot perjantaina 29.11., TV1 sunnuntai 1.12. klo 21.05

Suuri osa sarjan viehätyksestä lepää Ville Virtasen varassa. Hän esittää hienosti omalaatuista rikostutkija Kari Sorjosta.