Tilaajille

Va­paa­pa­lo­kun­ta­lai­set ovat tär­keim­piä juuri siellä, missä heitä on liian vähän – sa­vu­su­kel­luk­seen kykenee yhä har­vem­pi

Oulussa vapaapalokuntaan on jatkuvasti ylitarjontaa, mutta monessa lähikunnassa tilanne on päinvastainen. Savusukellukseen kykenevien määrä on vähentymässä. Kun porukkaa kootaan kauempaa, vasteaika pitenee.

Vapaapalokuntien rooli on pitkien matkojen päässä ratkaisevan tärkeä. Juuri siellä sitoutuneista palokuntalaisista on usein pulaa. Savusukellukseen kykenevien määrä on vähentymässä. Kun porukkaa kootaan kauempaa, vasteaika pitenee.

Oulussa vapaapalokuntaan on jatkuvasti ylitarjontaa, mutta monessa lähikunnassa tilanne on päinvastainen. Mitä pienempi paikka, sen vaikeampi palokuntalaisia on löytää. Ja mitä kauemmas vakipaloasemista mennään, sitä tärkeämpi sopimuspalokuntien rooli pelastustehtävissä on.

– Vapaapalokunnan rooli on ratkaisevan tärkeä esimerkiksi Yli-Iissä tai Ylikiimingissä, Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Mika Haverinen sanoo.