Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vän­man­nin­saa­ren his­to­riaan kuuluu myös 1990-lu­ku

Toimittaja Markku Rättilän artikkelissa (Kaleva 2.9.) "Tornit eivät nouse ilman soraääniä" puuttuu kokonaan 1990-luvun Oulun Meritullin aatekilpailun perintö sekä sen pohjalta suunniteltu ja toteutettu torialue, asuntoalue ja Kiikelin uudisrakentaminen.

Silloisen arkkitehtuurikilpailun tulos osoitti, että Vänmanninsaaren lisärakentaminen voidaan ratkaista monella tavalla. Palkintolautakunta suosittelikin teatterin ja kirjaston viereen siroa ja enintään 12-kerroksista rakennusta.

Palkintotuomarit Trevor Harris ja Olli Pekka Jokela korostivat myös korkeatasoisen arkkitehtuurin merkitystä, sillä korkeat rakennukset näkyvät aina kauas. Jalankulkijoiden kannalta tornit tuovat mukanaan myös ikävän tuuliongelman.

"Keskeinen kysymys on, miten uudisrakentaminen toiminnoiltaan ja mittakaavaltaan kytketään keskeneräiseksi jääneen monumentaalikeskuksen ja 1990-luvulla rakennetun Meritullin alueen osaksi."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.